Video

Όταν η γ.γ. του Δήμου Κηφισιάς έφερε σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο – VIDEO

Από το τίποτα ξεκίνησε μία δυσάρεστη “εμπλοκή” στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Η γενική γραμματέας του Δήμου, Χριστίνα Κοντάκου, είχε αναλάβει να εισηγηθεί το έκτακτο θέμα της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, που προωθεί τις διαπολιτισμικές επαφές, αλλά μάλλον κάπου της ξέφυγε η κατάσταση.

Συγκεκριμένα κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, αλλά και τα σχόλια επί των ερωτημάτων που τις τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους (π.χ. «δεν ξέρω κατά πόσο σας ενδιαφέρει το θέμα», «δεν στέκει το ερώτημα», «τα ωφελήματα του προγράμματος δεν τα καταλαβαίνετε γιατί είναι ανώτερου επιπέδου», «να ξεχάσετε τα φαγοπότια του παρελθόντος» κ.λπ.) προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς μειοψηφίας και ιδιαίτερα του πρώην δημάρχου Βασίλη Βάρσου.

Ο τελευταίος, αφού κατήγγειλε τη γενική γραμματέα ότι «ακυρώνει» το πολιτιστικό έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ζήτησε από την κα Κοντάκου «να βουτά τη γλώσσα στο μυαλό της, πριν μιλήσει», σημειώνοντας ότι με εκφράσεις τύπου «φαγοπότια» αφήνει να αιωρούνται αιχμές κατά των παλαιότερων διοικήσεων. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Μωράκη, του είπε: «Σας το έχω ξαναπεί, να μαζέψετε τη γενική γραμματέα σας».

Ο κ. Δ. Μωράκης προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση, αλλά πλέον η κα Χρ. Κοντάκου, θεωρώντας ότι έχει θιχθεί από τα σχόλια των συμβούλων, ζητούσε επίμονα τον λόγο.

Μάταια αποδείχθηκε και η παρέμβαση του δημάρχου, Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος προσπάθησε να ξεχωρίσει την ουσία του θέματος από την ένταση που είχε δημιουργηθεί, αλλά και να καλύψει τη γενική γραμματέα του, για να εισπράξει από την τελευταία, εκτός από διακοπές και την ατάκα ότι δεν θα ήθελε δικηγόρο…

Εκεί όμως που «χάθηκε η μπάλα» ήταν όταν η κα Κοντάκου ζήτησε «να αποσυρθεί το θέμα μου», προκαλώντας την εύλογη παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, ο οποίος τη διόρθωσε, λέγοντάς της ότι δεν είναι θέμα δικό της αλλά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάπου εκεί ξεκίνησε νέος γύρος έντασης, με τη γενική γραμματέα να ζητεί επίμονα την απόσυρση του θέματος, κάτι που πλέον ζητούσε και ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία, τον δήμαρχο να κάνει εκκλήσεις στο κενό για «σοβαρότητα και ρεαλισμό» και τελικώς τον κ. Β. Βάρσο να δίνει «λύση στο δράμα», καλώντας τον πρόεδρο να προχωρήσει σε ψηφοφορία, όπερ κι εγένετο.

Βέβαια, το κακό είχε γίνει, αφού η συγκεκριμένη «εμπλοκή» είχε χαλάσει το πολύ αισιόδοξο κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την παρουσίαση του θεσμού του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού από τον δήμαρχο, η οποία είχε μόλις προηγηθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet