Ψήφισμα για τους σχολικούς φύλακες
Κοινωνία

Ψήφισμα για τους σχολικούς φύλακες

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα, που αφορά στην υπόθεση της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα, έξι μήνες από τότε που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλε τους Σχολικούς Φύλακες σε διαθεσιμότητα ο αγώνας όλων μας πρέπει να δυναμώσει. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι μέσα και από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου τη σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, χτυπά εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι η πολιτική που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά στην κάλυψη της ανάγκης για φύλαξη των δημοσίων σχολείων με προσλήψεις εργαζομένων, μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών). Οι διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων αποδεικνύουν πόσο κάλπικες είναι και οι κυβερνητικές δηλώσεις για αξιοκρατία στις προσλήψεις και άλλα τέτοια, αφού μετά τη “μέσω ΑΣΕΠ” πρόσληψή τους, τους πετάνε “αξιοκρατικά” στον δρόμο…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτά τα μέτρα μάς χτυπούν όλους. Φτιάχνουν το μέλλον των νέων εργασιακών σχέσεων που επιφυλάσσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Τώρα, που έρχονται κι άλλες διαθεσιμότητες στους ΟΤΑ, πρέπει να κάνουμε βήματα στη συσπείρωσή μας, στην οργάνωση των αγώνων μας, πρέπει να συνεχίσουμε, πιο μαζικά, πιο συλλογικά να διεκδικούμε ανάκληση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ζωή με δικαιώματα.

Γνωρίζουμε πια ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να κερδηθεί, αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας στα χέρια μας, αν δεν σηκωθούμε όρθιοι να αντιμετωπίσουμε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ και όλους όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Οπλιζόμαστε με κουράγιο και στεκόμαστε απέναντί τους, γιατί μας στερούν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, γιατί μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα, γιατί μας πετάνε στον δρόμο για να δώσουν κέρδη στους εργολάβους, που θέλουν να δώσουν τη δουλειά μας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε μας και τα παιδιά μας, απέναντι στις λαϊκές οικογένειες.

Με τον αγώνα μας σήμερα, με τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ συναδέλφων μας πριν, αποδεικνύουμε καθημερινά ότι οι εργαζόμενοι έχουμε την αντοχή να παλέψουμε αρκεί να βάλουμε μπροστά μας στόχους και αιτήματα, που ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες, στις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους δυνάστες μας, Δημοτικές Αρχές, κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
  • Παίρνουμε πρωτοβουλίες κοινής δράσης με γονείς, εκπαιδευτικούς, με σωματεία και φορείς της περιοχής μας και διεκδικούμε:
  • να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις,
  • να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία. Όχι στην επιλεκτική τοποθέτησή τους σε άλλους φορείς (μόνο οι τρίτεκνοι ή μόνο οι γλωσσομαθείς κ.λπ),
  • να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ. Όχι στα Προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς,
  • να αναγνωριστεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet