Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στο Χαλάνδρι
Αθλητισμός

Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, στηρίζει και φέτος τον «Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας», τον 33ο, διοργανώνοντας αγώνα δρόμου μικρών παιδιών (παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού) μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απόστασης 400 μέτρων. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ένα τμήμα της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής, λίγο πριν τη διέλευση του πρώτου μαραθωνοδρόμου.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος καλεί όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.
Ώρα εκκίνησης: 10:00 (προσέλευση στο σημείο εκκίνησης 9:40).
Εκκίνηση: Λεωφ. Μεσογείων & Ζωοδόχου Πηγής.
Τερματισμός: Λεωφ. Μεσογείων & Αιτωλίας (στον σταθμό τροφοδοσίας του 35ου χλμ. της Μαραθώνιας Διαδρομής).

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 συμπληρωμένες και ενυπόγραφες από τους γονείς στα σχολεία.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά δημοτικών σχολείων E΄ τάξης δημοτικού και Στ΄ τάξης δημοτικού.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Παιδείας Αθλητισμού & Ν. Γενιάς Δήμου Χαλανδρίου.
Διεύθυνση: Λεωφ. Πεντέλης 146, Χαλάνδρι.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 681930, 210 6856410, fax: 210 6821926.
E-mail: [email protected].

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «Ο Μαραθώνιος, ένα από τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί για τη χώρα μας, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

»Πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής δρόμου 42,195 μέτρων και ονομάζεται έτσι από την ιστορική διαδρομή ενός Έλληνα στρατιώτη ημεροδρόμου, που μετά την μάχη των Αθηναίων με τους Πέρσες στην πεδιάδα του Μαραθώνα (490 π.Χ.) έτρεξε από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα έως την Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη “νενικήκαμεν”».

Δείτε τις αιτήσεις συμμετοχής.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τη διαδρομή του Αγώνα Δρόμου μικρών παιδιών.

Διαδρομή αγώνα δρόμου μικρών παιδιών

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet