Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο Ecofin
Κοινωνία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο Ecofin

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εξελίσσονται στην Αθήνα με αφορμή τη συνεδρίαση του Ecofin.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα  οι οδοί Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου, Αιόλου και η Πειραιώς από τη Σωκράτους.

Επικεφαλής της πορείας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος.

Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, κράτη – μέλη της Ε.Ε., από τις αρχές του 2014 βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και αυτόματης επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά της συνόδου του Ecofin.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αναιμική ανάκαμψη την οποία προσδοκούν οι υπουργοί των Οικονομικών της Ε.Ε. θα στηριχτεί πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο κ. Δ. Κουτσούμπας συνέχιζε λέγοντας ότι στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. συζητούν πώς θα αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, πώς θα επιβάλουν νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στους λαούς και πως θα πάρουν νέα μέτρα καταστολής, θωρακίζοντας τον μηχανισμό βίας, έτσι ώστε να κάμψουν την αντίσταση των λαών.

Τέλος ο κ. Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό σε κινητοποιήσεις και συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απριλίου 2014.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet