“Κάλλιο… αργότερα παρά ποτέ” για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Μαθητές 16ου Δημοτικού Σχολείου σε παλαιότερη διαμαρτυρία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κοινωνία

“Κάλλιο… αργότερα παρά ποτέ” για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Ανήμερα της εθνικής επετείου, την 28η Οκτωβρίου 2015, θα παραδοθούν τελικώς ανακατασκευασμένες οι δύο αίθουσες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, οι οποίες εδώ και περίπου 2,5 χρόνια παρουσιάζουν πρόβλημα στατικότητας (Ο… επόμενος αγιασμός θα δείξει για τα έργα στο 16ο Δημοτικό Σχολείο), μετά την παράταση στην ημερομηνία λήξης του έργου που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα η υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών Ελίνα Μπαϊρακτάρη, οι απαραίτητες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία, αλλά το έργο έχει ορισθεί να παραδοθεί προς χρήση στις 28/10.

Από πλευράς διοίκησης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρλαύτης παραδέχθηκε ότι «έχουμε ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα για παράδοση του έργου στις αρχές Σεπτεμβρίου», αλλά το αιτιολόγησε με βάση τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων (capital controls) στις τράπεζες, τα οποία δημιούργησαν πρόβλημα ακόμη και στην προμήθεια υλικών από τον εργολάβο, αλλά και στις πρόσφατες «καιρικές συνθήκες, που δεν βοήθησαν να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι έχει γίνει πολύ καλή εργασία στο σχολείο, ενώ υπήρξαν και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση σωμάτων θέρμανσης, αλλά και η αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Από πλευράς μειοψηφίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Μαγιάκης, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση στην παράδοση του έργου, είπε ότι ελπίζει η δημοτική αρχή να είναι σε συνεννόηση με τους γονείς για το όλο θέμα, ενώ επέμεινε να αποσαφηνιστεί εάν η 28η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία που θα παραδοθεί το έργο ή θα δοθεί προς χρήση τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Πιο αυστηρός ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Φωτόπουλος, κάλεσε τη δημοτική αρχή «να αφήσει στην άκρη τις δικαιολογίες» και να σπεύσει να παραδώσει το έργο, ενημερώνοντας και για καταγγελίες που έλαβε ο ίδιος ότι υπήρξαν μέρες που δεν δούλευαν τα συνεργεία στο σχολείο. Όπως είπε, η παράταξή του θα ψηφίσει «παρών» στο αίτημα παράτασης παράδοσης του έργου, για «να πιέσει ακόμη περισσότερο τη διοίκηση να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Για «μη αποδεκτές δικαιολογίες της διοίκησης» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος των Εκτός των Τειχών, Τάσος Σπυρόπουλος, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά για την παράταση, «μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί κάποτε το τόσο σημαντικό κι ευαίσθητο αυτό θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet