Συνεχόμενα τα “αριστερά βέλη” από τον Θ. Φωτόπουλο προς τον Λ. Μαγιάκη
Πρόσωπα

Συνεχόμενα τα “αριστερά βέλη” από τον Θ. Φωτόπουλο προς τον Λ. Μαγιάκη

Κάποτε, επί συγκυβερνήσεως Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, είχαν πανομοιότυπες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μιλώντας με πάθος κατά των μνημονιακών δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής. Όμως, επί συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα πράγματα άλλαξαν…

Ο λόγος για τους επικεφαλής της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι (μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου), Λευτέρη Μαγιάκη και της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάση Φωτόπουλο.

Και για τον Θ. Φωτόπουλο τα πράγματα είναι απλά˙εκφράζοντας έναν πολιτικό χώρο με σαφή προσανατολισμό κατά της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, «σφυροκοπεί» αδιάκοπα τις «μνημονιακές πολιτικές», όπως έκανε και στο παρελθόν.

Για τον Λ. Μαγιάκη, ωστόσο, η υπόθεση έχει δυσκολέψει. Ηγείται μιας παράταξης, η οποία στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον διαθέτει μέλη που σαφώς έχουν ταχθεί κατά της ακολουθούμενης πολιτικής της νυν συγκυβέρνησης και έχουν διαχωρίσει -τουλάχιστον διαδικτυακά- τη θέση τους. Ακόμη και ο ίδιος, όμως, ο επικεφαλής της παράταξης έχει καταθέσει την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να έχει υιοθετήσει κάποια συγκεκριμένη πολιτική θέση.

Όλα τα παραπάνω έχουν «ρίξει» τους τόνους της κριτικής της Ενότητας σε ό,τι αφορά τα μνημονιακά μέτρα της νυν κυβέρνησης, κάτι που βέβαια δεν αφήνει «να πέσει» κάτω ο Θ. Φωτόπουλος. Έτσι, ο τελευταίος, συχνά πυκνά, πετά τα “βέλη” του προς τα… δεξιά έδρανα (χωροταξικά) του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγορώντας την παράταξη της μείζονος ότι υιοθετεί όλο και «μνημονιακότερες θέσεις».

Προς το παρόν, η Ενότητα διαμαρτύρεται συγκρατημένα, αλλά είναι βέβαιο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα της… χαριστεί και στη συνέχεια, οπότε μάλλον η παράταξη του Λ. Μαγιάκη θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο συγκροτημένη τακτική αντιμετώπισης των… αριστερών επιθέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet