Με την… πιο όμορφη μέρα ξεκίνησαν τα Πολιτιστικά Δρώμενα 2015-16
Πολιτισμός

Με την… πιο όμορφη μέρα ξεκίνησαν τα Πολιτιστικά Δρώμενα 2015-16

Την έναρξη των Πολιτιστικών Δρωμένων -Χειμώνας 2015-2016- για το ΠΕΑΠ σηματοδότησε η φιλανθρωπική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα», την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. «Το ΠΕΑΠ στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια φιλανθρωπικής δραστηριότητας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, σε κάθε ενέργεια πλουραλιστικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού περιεχομένου που αναδεικνύει τις αξίες του σύγχρονου Πολιτισμού σε όχημα Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας και Αλλαγής Νοοτροπίας στην καθημερινότητα του πολίτη» τόνισε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στον χαιρετισμό στο κατάμεστο Θέατρο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, η ομάδα του θεατρικού τμήματος της φιλανθρωπικής ομάδος Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσίασε το εν λόγω θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία π. Εφραίμ Παναούση. Ο σκοπός της παράστασης ήταν διττός. Από τη μια να ενισχυθεί η σπουδαία φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αφρική και από την άλλη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «να αναδειχθούν σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας του Έθνους μας, που έχουν ως επίκεντρο την πίστη σε αναλλοίωτες αρχές και αξίες που αγκαλιάζουν την αγνότητα, τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, αποτελώντας συγχρόνως αυθεντικό παράδειγμα της ζωής, της Αγάπης, της Αιωνιότητας του Έθνους μας».

Παράλληλα συμμετείχε το μουσικό σύνολο και η χορωδία υπό τη διεύθυνση του π. Χρήστου Κατσούλη (Ηχαγωγός), ενώ η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με τη Σχολή Χορού Springs με επικεφαλής την κα Φανή Παπαρούπα.

Μιλώντας η κα Πατούλη για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα αλλά και για την αγαστή συνεργασία που αναπτύχθηκε μέσα από την επαφή με το θέατρο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αγώνα των Κυπρίων αδερφών για εθνική απελευθέρωση αλλά και στην αδήριτη ανάγκη για υπεράσπιση του πανανθρώπινου πολιτισμού μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα και φυλετικό ρατσισμό.

Με τη φράση «Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο», έκλεισε το χαιρετισμό της η κα Πατούλη κάνοντας λόγο για «μια φράση που εξωτερικεύεται ως μια αέναη πράξη Αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και Ανθρωπισμού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, η αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Λυκόβρυσης – Πεύκης Άννα Ασπραδάκη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατραμάδος, η δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Λυκόβρυσης – Πεύκης Έφη Τσεκούρα, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πεύκης – Λυκόβρυσης Χριστίνα Παπαρούπα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet