Εορτασμός Αγίου Δημητρίου & 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Εορτασμός Αγίου Δημητρίου & 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

To πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου ανακοίνωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

O δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς και τα Συμβούλια, των Δημοτικών Ενοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας συμμετέχοντας στον πάνδημο εορτασμό της 75ης Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός στον Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και ΝΠΔΔ του Δήμου, οργανισμών και τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

7:00-10:30 – Όρθρος – Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:30 – Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

18:00 – Μεθεόρτιος Εσπερινός. Παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Σχολεία.

10:30 – Κατάθεση στεφάνων σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη).

11:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών σχολείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, καθηγητών, δασκάλων.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

7:30 – Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

11:00 – Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

11:30 – Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ. Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων.

12:00 – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο. Παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Συλλόγων του Δήμου, στην πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει κέρασμα στον υπαίθριο χώρο του «Parking Platanos», όπου θα χορέψει το επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet