Νέο “σόου” από τον οπλοφόρο ευρωβουλευτή της ξενοφοβικής Λέγκας
Κόσμος

Νέο “σόου” από τον οπλοφόρο ευρωβουλευτή της ξενοφοβικής Λέγκας

Με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό έξω από το Μιλάνο, όταν ένας συνταξιούχος σκότωσε διαρρήκτη, στα ιταλικά ΜΜΕ έχει ανοίξει η συζήτηση για τα όρια της νόμιμης αυτοάμυνας.

Το κάδρο αυτό χρησιμοποίησε ένας ευρωβουλευτής της ξενοφοβικής Λέγκας, γνωστός για τα «καμώματά» του όποτε υπάρχει κάμερα, και είπε να κάνει επίδειξη του όπλου του σε τηλεοπτικό παράθυρο.

Το περιστατικό συνέβη σε εκπομπή του Sky Italia, όταν η παρουσιάστρια έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση τον Τζιανλούκα Μπουονάνο από το γραφείο του, μεταξύ άλλων για να σχολιάσει πρόταση δημάρχου για «επιδότηση» στις αγορές όπλων.

Καθώς η δημοσιογράφος έκανε την εισαγωγή και μπήκε γρήγορα στο θέμα, ο Μπουονάνο -σα να σχολίασε τη φράση που έλεγε εκείνη την ώρα η δημοσιογράφος- έβγαλε όπλο που είχε κάτω από το τραπέζι και το επιδείκνυε στην κάμερα («όπως αυτό», εξήγησε).

Επειδή μάλιστα εκείνη την ώρα η δημοσιογράφος κοιτούσε τα χαρτιά της, ο άτυχος Μπουονάνο φοβήθηκε ότι θα χάσει την ευκαιρία να σκανδαλίσει την παρουσιάστρια και, μάλλον αμήχανα, το κράτησε για λίγο παραπάνω από όσο σκόπευε. Σε λίγα δευτερόλεπτα, για όποιον τηλεθεατή το έχασε, το ξαναέδειξε.

Ο Μπουονάνο είναι γνωστός προβοκάτορας και ουσιαστικά έχει χτίσει την πολιτική του καριέρα μόνο πάνω σε ανάλογα «σόου»: Έχει φέρει μέσα στην ιταλική Βουλή, για να ανεμίσει την ώρα που μιλούσε, χειροπέδες, ψάρια, μάραθο(!) κατά των γκέι (μετωνυμικά, επειδή η λέξη χρησιμοποιείται στην ιταλική αργκό για ομοφυλόφιλους), ενώ από τότε που εξελέγη στην Ευρωβουλή περιορίστηκε στο να φορέσει μάσκα της Μέρκελ όταν μιλούσε ο Γιούνκερ.

«Ο Μπουονάνο μπορεί να μην είναι σοβαρός, όμως η υπόθεση είναι σοβαρή» γράφει χαρακτηρικά η Corrierre, ενώ η Repubblica υπενθυμίζει όλο το ιστορικό τού βουλευτή σε με θέμα με τίτλο «όταν η πολιτική γίνεται τσίρκο».

Μέχρι κι ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι -προβοκάτορας από τους λίγους- αναγκάστηκε στη συνέχεια να πάρει αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή του. Μετά, ο Μπουονάνο «διευκρίνισε» πως επρόκειτο για ψεύτικο όπλο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet