Δ. Κωνστάντος: Γιατί επιμένει η δημοτική Αρχή στη μη ενοποίηση των τελών;
Κοινωνία

Δ. Κωνστάντος: Γιατί επιμένει η δημοτική Αρχή στη μη ενοποίηση των τελών;

Συνεπείς στις προεκλογικές της τοποθετήσεις περί ενοποίησης όλων των τελών και φόρων σε Πεύκη και Λυκόβρυση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- πρότεινε ενιαίο τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο 1,57 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τις κατοικίες, από 1,27 ευρώ που είναι στη Λυκόβρυση και 1,70 ευρώ που είναι στην Πεύκη. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Κωνστάντος, με την παραπάνω πρόταση “τα συνολικά έσοδα για τον Δήμο παραμένουν αμετάβλητα”.

Παράλληλα, η παράταξη, υποστηρίζοντας την άποψη ότι το έργο στο Ο.Τ.9 αποτελεί σημαντική υποδομή για τον ενιαίο Δήμο, πρότεινε το ειδικό τέλος να επιμεριστεί και στις δύο πόλεις και από 0,80 ευρώ που είναι στη Λυκόβρυση να μετατραπεί σε 0,28 ευρώ σε Πεύκη και Λυκόβρυση. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως υποστήριξε, το συνολικό έσοδο για τον Δήμο παραμένει αμετάβλητο.

Όπως ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση η παράταξη “και πέρυσι ήμασταν η μόνη δημοτική παράταξη που προτείναμε την ενοποίηση του δημοτικού φόρου στις δύο πόλεις, με τρόπο ώστε το συνολικό έσοδο του Δήμου να παραμένει αμετάβλητο. Τότε επικράτησε η εισήγηση της δημοτικής Αρχής που οδήγησε σε αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη άνω του 50% και αύξηση των συνολικών εσόδων του Δήμου άνω των 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση, σε βάρος των οικογενειακών προϋπολογισμών”.

Θεωρώντας ότι οι προτάσεις της “τεκμηριώνουν και αναδεικνύουν και σε πολιτικό επίπεδο την ισχυρή δέσμευση και τοποθέτησή της για μια ενιαία θεώρηση του Δήμου και των συμπολιτών μας” και με δεδομένο ότι “οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στη Λυκόβρυση διαμαρτύρονται πολλές φορές για άνιση μεταχείριση σε σχέση με την Πεύκη”, η παράταξη ζητεί από τους τελευταίους να εξηγήσουν “γιατί απέρριψαν μια πρόταση που και οικονομικά επωφελής ήταν για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης και την ενιαία πολιτική οντότητα του Δήμου μας ενίσχυε. Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι και η προηγούμενη δημοτική Αρχή απέφυγε την ενοποίηση όλων των τελών και φόρων στη διάρκεια της θητείας της”.

Προσθέτει δε ότι “δικαιολογίες και προφάσεις περί γραφειοκρατικών και άλλων δυσχερειών στην υιοθέτηση της πρότασής μας, απλώς αναδεικνύουν την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και προετοιμασίας σημαντικών αποφάσεων από τη δημοτική Αρχή”. Δικαιολογεί μάλιστα την τελευταία τοποθέτησή της αναφερόμενη στην αποχώρηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, από το Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι με τη στάση του “περιφρόνησε και πάλι τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα. Είχε προλάβει όμως, όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, να επιτεθεί με οξύτητα στους κατοίκους που έθεσαν ζητήματα που τους απασχολούσαν, στο πλαίσιο της ημέρας του πολίτη”.

Και η ανακοίνωση της παράταξη του κ. Δ. Κωνστάντου καταλήγει; “Στην κορύφωση της θεσμικής εκτροπής του, ο κ. Μαυρίδης, σε μια παραληρηματική ομιλία, επιτέθηκε στο πρόσωπό μου με αήθη και εξόχως προσβλητικό τρόπο. Είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή και την έγκριση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Νικολιδάκη, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την παράταξη που μετέχει, παρά για τα καθήκοντά του ως πρόεδρος”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet