Κοινή σύσκεψη ΚΕΔΕ, πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΣΔΑ και Αλ. Χαρίτση για το ΕΣΠΑ
Αυτοδιοίκηση

Κοινή σύσκεψη ΚΕΔΕ, πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΣΔΑ και Αλ. Χαρίτση για το ΕΣΠΑ

Το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στις 18:30, σε κοινή σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έργα των δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Τα έργα αυτά, βρίσκονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στον «αέρα» μετά, όπως αναφέρεται, «την απάντηση της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου, στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

Από τη μέχρι τώρα καταγραφή, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεπερνούν τα 480 σε όλη τη χώρα.

Κρίσιμο ζητούμενο της σημερινής σύσκεψης είναι, επομένως, να βρεθούν λύσεις προκειμένου να «τρέξουν» όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των πιο ώριμων έργων ή ένταξής των υπολοίπων στα έργα «γέφυρες».

«Σε κάθε περίπτωση», σημειώνει η ΚΕΔΕ, «στόχος είναι λύση του ζητήματος με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει όχι μόνο τα χρήματα που πήρε αλλά και όλο το ποσό που εκτελέστηκε, ενώ θα είναι ατέλειωτες οι ποινικές και αστικές ρήτρες των εργολάβων προς τους Δήμους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet