Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση
Πολιτική

Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση

Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων ζητεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Η δημοτική παράταξη χαρακτηρίζει «υποκριτή» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση, αναφορικά με το ζήτημα των προσφύγων, αλλά και «υποκριτικές» και «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων

«Επιδότηση υποκρισίας» πρέπει να πάρει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όχι μόνο ψήφισε στη σύνοδο της Ε.Ε., επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε.

Με τις αποφάσεις της Συνόδου, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και Ε.Ε., χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων.

Εξίσου υποκριτικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, ότι τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός και δεν μπορούν να αξιοποιούνται για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων. Είναι άλλο ζήτημα να ψάχνεις καλύτερο, και με καλύτερες υποδομές χώρο και άλλο το απαράδεκτο ζήτημα που θέτει.

Το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης θέλει ένα μικρό μέρος των προσφύγων, των πιο ικανών, για τις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας με χαμηλά μεροκάματα και ταυτόχρονα, μ΄ αυτόΝ τον τρόπο, επιδιώκει να ρίξει και άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, αδιαφορώντας για τη λήψη μέτρων ανακούφισης, πόσο μάλλον για τη λύση του προβλήματος.

Όποιος θέλει να έχει τα μάτια ανοιχτά δεν μπορεί να μην βλέπει ότι το κύμα προσφύγων και μεταναστών δημιουργείται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, συγκρούσεων, επεμβάσεων, πολέμων, υποδαύλισης εμφυλίων συγκρούσεων, με στόχο την καταλήστευση των ενεργειακών αποθεμάτων, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τη Ρωσία, την Κίνα κ.λπ. για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπούν.

Οι φρικιαστικές εικόνες που παρακολουθούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων καθημερινά, και πολύ περισσότερα που δεν βλέπουμε και πολλές φορές δεν μαθαίνουμε, αποτελούν τον καθρέφτη της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος, των κυβερνήσεών του και χωρίς να είναι άμοιρες ευθυνών και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διεκδικεί αναβάθμιση της θέσης της ντόπιας αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων σ΄ αυτή την αντιπαράθεση για τη λεία, και γι΄ αυτό με προτάσεις και ενέργειες προσπαθεί να χωθεί πιο βαθιά σ΄ αυτή την αντιπαράθεση, ποντάροντας στη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Οι προτάσεις για νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο, για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, η δημιουργία βάσης ειδικού τύπου πολεμικών αεροπλάνων του ΝΑΤΟ στο Καστέλι της Κρήτης κ.ά. είναι σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο ελληνικός λαός, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν στην πλάτη του, στη συντριπτική του πλειοψηφία απέδειξε ότι είναι λαός με αξίες και αγκάλιασε τους πρόσφυγες. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Η προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για την υποδοχή του ρεύματος των προσφύγων, πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν το πρόβλημα και είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, την προσφυγιά.

Αποτελούν εξαίρεση, μικρή μειοψηφία που πρέπει να απομονωθούν, αυτοί που καλλιεργούν και υποδαυλίζουν το μίσος, τη διαίρεση και αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν εχθρό με την εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή σε πρώτο ρόλο.

Και φυσικά είναι απαράδεκτο το οργανωμένο κράτος, που κομμάτι του είναι και η  Τοπική Διοίκηση, να δοκιμάζει καθημερινά, με τις ενέργειές του και τις παραλείψεις του, τις αντοχές αυτών των αισθημάτων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες.

Αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι που δίνει τροφή στην εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή, που προσπαθεί να ξαναστήσει, σε νέα  εκδοχή, το γνώριμο σκηνικό των «αγανακτισμένων».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι του Αμαρουσίου έχουμε καθήκον να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους -και έμπρακτα- τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της Λαϊκής Επιτροπής, των σωματείων και των φορέων της πόλης μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου απαιτεί:

  • Μέτρα για την αξιοπρεπή διαμονή και υγιεινή διατροφή των προσφύγων για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι την αναχώρησή τους για τις χώρες προορισμού τους.
  • Να αξιοποιηθούν γι΄ αυτό παλιά στρατόπεδα με τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ξενοδοχεία που αρκετά απ΄ αυτά δεν λειτουργούν, κατασκηνώσεις που διαθέτουν υποδομή για τη φιλοξενία, και γενικά χώροι που με την κατάλληλη οργάνωση προσφέρονται για τον σκοπό αυτό χωρίς να αυτο-εξαιρείται εκ των προτέρων ο Δήμος Αμαρουσίου από τη δική του συμβολή.
  • Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την καταγραφή – ταυτοποίηση, τη διαμονή, τη σίτιση, την περίθαλψη και τη μετακίνηση, που προϋποθέτει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και των υποδομών.
  • Απ΄ αυτή τη διαδικασία να αποκλειστούν οι ΜΚΟ που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν ως τρωκτικά και ροκανίζουν τα όποια χρηματικά ποσά διατίθενται, που για την ώρα είναι ανεπαρκή.
  • Ενημέρωση του λαού για τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε να εκφραστεί πιο αποτελεσματικά η αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στα σημεία εισόδου της χώρας προορισμού τους με ευθύνη και χρηματοδότες την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ.

Τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με την πάλη για την κατάργηση όλων των κανονισμών του Δουβλίνου και της Σένγκεν, της FRONTEX και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet