Στο Νέο Τέρμα για τις κεραίες η Ενότητα
Κοινωνία

Στο Νέο Τέρμα για τις κεραίες η Ενότητα

Συγκέντρωση των κατοίκων της γειτονιάς του Νέου Τέρματος, με θέμα την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας Αυτοκράτορoς Ηρακλείου 41 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 13, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.

Από τη συντονίστρια της κίνησης των κατοίκων, κα Καλλιόπη (Πίτσα) Κάτσικα παρουσιάστηκαν όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κίνησης, οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, για την επιτυχή κατάληξη της αποξήλωσης της κεραίας. Παρόντες ήταν και οι κ.κ. Λεωνίδας Πατίκης και Μανόλης Τουμπακάρης, αμφότεροι μέλη της επιτροπής.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε και η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, από τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κούκουζα, ο οποίος δήλωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «την αυτονόητη και αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης, στον αγώνα των κατοίκων, για την αποξήλωση της κεραίας και της αλλαγής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών».

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβαν μέρος περίπου 20 πολίτες, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην κίνηση αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνάντηση, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων των γειτονικών σχολείων (9ο δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο) και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «σε μικρή απόσταση (από 80 έως 220 μέτρα) από την κεραία κινητής τηλεφωνίας φοιτούν καθημερινά περισσότεροι από 1.000 μαθητές, που εις βάρος της υγεία τους, εκτίθενται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet