Δέσμευση δημάρχου για άμεση επίλυση του προβλήματος στην οδό Ι. Ρίτσου
Κοινωνία

Δέσμευση δημάρχου για άμεση επίλυση του προβλήματος στην οδό Ι. Ρίτσου

Ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό των κατοίκων της οδού Ιωάννου Ρίτσου, στο Ψαλίδι Αμαρουσίου, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τον άμεσο κίνδυνο κάποιου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος (η μονοδρόμηση της οδού με κατεύθυνση προς την Ανδρέα Παπανδρέου παραβιάζεται από ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων) ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2015.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων, Άρης Κωστούλης και Κατερίνα Κεραμά, ενημέρωσαν συνοπτικά τους δημοτικούς συμβούλους για τον “καθημερινό εφιάλτη που ζουν”, άφησαν αιχμές για τη μέχρι σήμερα στάση της διοίκησης και ζήτησαν επιτακτικώς να ληφθούν άμεσα μέτρα (τεχνική παρέμβαση στη συμβολή των οδών Ιωάννη Ρίτσου και Ανδρέα Παπανδρέου), προκειμένου να αποτραπεί το μοιραίο που… αναπόφευκτα θα συμβεί εάν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, όπως υποστήριξαν.

Το απαγορευτικό σήμα στην Α. Παπανδρέου & Ι. Ρίτσου δεν εμποδίζει τους ασυνείδητους οδηγούς να στρίβουν δεξιά...
Το απαγορευτικό σήμα στην Α. Παπανδρέου & Ι. Ρίτσου δεν εμποδίζει τους ασυνείδητους οδηγούς να στρίβουν δεξιά…

Η κα Κ. Κεραμά εξέφρασε μάλιστα αμφιβολίες για την «καλοπιστία» του Δήμου, ο οποίος, αν και γνωρίζει πολύ καιρό το πρόβλημα, δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα ουσιαστική λύση, όπως είπε, ενώ ο κ. Άρ. Κωστούλης αναρωτήθηκε για πόσο καιρό οι κάτοικοι θα ζουν «σε καθεστώς τρόμου».

Από πλευράς διοίκησης φάνηκε από την αρχή ότι υπάρχει γνώση του προβλήματος και αποδοχή της σοβαρότητάς του (σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του Σώματος Νώντας Γαρδέλης λίγο πριν δώσει τον λόγο στους εκπροσώπους των κατοίκων), ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρλαύτης ανέφερε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν άλλοι 4 με 5 δρόμους στην περιοχή.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν γίνει αρχικώς για να αποτραπεί η διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω του Ψαλιδίου σε όσους επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» και το υπουργείο Παιδείας, αλλά παραδέχθηκε ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και πλέον «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες», για να επανακαθοριστούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή.

Ωστόσο, δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη των κατοίκων για τεχνική επέμβαση στην οδό Ιωάννη Ρίτσου, καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό θα «μετέφερε» το πρόβλημα στους παράπλευρους δρόμους.

Από την άλλη, οι κάτοικοι ζήτησαν να μην εξομοιώνεται το πρόβλημα της οδού Ιωάννη Ρίτσου με αυτό των άλλων οδών, καθώς η πρώτη δέχεται «το 90% της παράνομης κυκλοφορίας», ενώ πίεσαν προς την κατεύθυνση της άμεσης τεχνικής παρέμβασης στον δρόμο.

Δέσμευση δημάρχου για άμεση λύση

Στο όλο ζήτημα επενέβη ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα στην περιοχή, το οποίο «ούτε εμείς θέλουμε να υπάρχει», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τη διοίκηση απασχολεί έντονα ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των πεζών.

Μάλιστα, έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη τεχνικής μελέτης, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις των κατοίκων, προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet