Δήμος Αμαρουσίου: Ο Προϋπολογισμός του 2016 ανταποκρίνεται στις δυνατότητές μας
Πολιτική

Δήμος Αμαρουσίου: Ο Προϋπολογισμός του 2016 ανταποκρίνεται στις δυνατότητές μας

Ότι ο Προϋπολογισμός έτους 2016 του Δήμου Αμαρουσίου έχει «έντονο φιλολαϊκό χαρακτήρα» απαντά η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη σε κριτική της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου (δημοσίευμα Λαϊκή Συσπείρωση: Οι Μαρουσιώτες «ξαναπληρώνουν το μάρμαρο»).

Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες της πόλης, αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία η διοίκηση κάνει λόγο για «άσκοπες κι ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορώνες».

Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016 ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της πόλης

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου σχετικά με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016 ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητές μας. Μέσα από αυτά τα δύο σχέδια, αφενός διασφαλίζεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που ως Δήμος προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Αφετέρου, αποτυπώνεται η δυνατότητά μας να προχωρήσουμε στην εκτέλεση μιας σειράς έργων χρήσιμων στην πόλη μας, για τα οποία διαθέτουμε ήδη ολοκληρωμένες μελέτες κι αυτό που απομένει, είναι καταρχήν να «ανοίξει» το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέρος του τεχνικού προγράμματος. Καθώς και να αποδώσει η Περιφέρεια Αττικής τους πόρους που αναλογούν στο Μαρούσι, για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η κατασκευή παιδικών σταθμών. Επισημαίνουμε πως όλα τα έργα που αναφέρει στην ανακοίνωσή της ως αναγκαία για την πόλη η Λαϊκή Συσπείρωση (σχολεία, έργα αποχέτευσης κι αντιπλημμυρικής προστασίας, εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης, κατασκευή γηπέδου, κ.λπ.), περιλαμβάνονται στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα. Απορούμε πραγματικά σε ποιο σημείο διαφωνεί με τον σχεδιασμό μας.
  2. Ο Προϋπολογισμός του 2016 έχει έντονο φιλολαϊκό χαρακτήρα. Αφενός γιατί διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των κοινωνικών μας  υπηρεσιών, στηρίζοντας στην πράξη τις οικογένειες της πόλης μας, τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν καθώς και όσους μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Αφετέρου, γιατί και τη χρονιά αυτή, το κύριο βάρος χρηματοδότησης της λειτουργίας της πόλης μέσω των ανταποδοτικών τελών θα το σηκώσουν οι επιχειρήσεις (που θα καταβάλουν το 75% του συνόλου των τελών) κι όχι τα νοικοκυριά. Επιπλέον τονίζουμε ότι το 2016 τα ανταποδοτικά τέλη θα παραμείνουν «παγωμένα». Δηλαδή δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση.
  3. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ουδέποτε παραιτήθηκε των πόρων που παράνομα όλα αυτά τα χρόνια δεν αποδίδει η κεντρική κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση. Αντίθετα τα διεκδικεί σε κορυφαίο θεσμικό επίπεδο, ως ΚΕΔΕ, σε κάθε επαφή με τους εκπροσώπους της εκάστοτε κυβέρνησης.
  4. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και της ΚΕΔΕ είναι επίσης αυτή που επανειλημμένα έχει αναδείξει τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τονίζοντας όμως πως οι Δήμοι ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.
  5. Όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της στο σχέδιο που προωθεί η Περιφέρεια, υποστηρίζοντας πως τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους είναι υπόθεση του κάθε Δήμου, από την οποία κερδισμένοι πρέπει να βγουν οι δημότες κι όχι τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η διοίκηση Πατούλη, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν σταματά να δίνει καθημερινά τη μάχη για ένα καλύτερο Μαρούσι. Εργάζεται συστηματικά, διεκδικεί δυναμικά, κινείται με σχέδιο και πρόγραμμα κι όχι με άσκοπες κι ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορώνες που δεν προσφέρουν ουσιαστικά καμία υπηρεσία στην πόλη και τους πολίτες.

Κάποιοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως εργαλείο εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων. Εμείς ως θεσμό που μας επιτρέπει να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη, στο πλαίσιο πάντα των πραγματικών δυνατοτήτων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet