Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων συγκροτήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων συγκροτήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς

Συγκροτήθηκε η νέα προαιρετική Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων – ΔΕΠΙΣ στο πλαίσιο του Δήμου  Κηφισιάς με την εποπτεία της ΓΓΙΦ (Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων).

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε με βάση τον αριθμό απόφασης 361/2015 (18η Συνεδρίαση) και αποτελούσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, υποχρέωση του Δήμου Κηφισιάς εφ΄ όσον ήδη από το 2011 είχε υπογράψει την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες».

Η ΔΕΠΙΣ στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν 11 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη, ενώ πρόεδρος είναι η δημοτική σύμβουλος Ζέτη Κασιμάτη και αντιπρόεδρος η σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς και εμπειρογνώμων σε θέματα ισότητας των φύλων η Λάουρα Αλιπράντη.

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση της  Επιτροπής ΔΕΠΙΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της  Βίας κατά των  Γυναικών που είναι στις 25 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση με θέμα «Βία κατά  των  γυναικών: ένα  εκτεταμένο, αθέατο  φαινόμενο», θα  πραγματοποιηθεί στην «αίθουσα  Στ. Βόλκος» του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης), στις 18:30 της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2015.

Για το θέμα αυτό θα μιλήσουν οι επιστήμονες κα Ιωάννα Τσίγκανου, κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος, διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και η κα Λάουρα Αλιπράντη, τ. διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και εμπειρογνώμων σε θέματα ισότητας των φύλων στο EIGE.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet