Στη δράση Beat The Street Athens συμμετέχει το Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Στη δράση Beat The Street Athens συμμετέχει το Μαρούσι

Στο πρόγραμμα Beat the Street συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς και δύο ακόμη δήμοι στην Αθήνα.

Το Beat the Street Athens στοχεύει να ενθαρρύνει την ενεργητική μετακίνηση, π.χ. περπάτημα, ποδηλασία, προς και από το σχολείο, την εργασία και τα καταστήματα έναντι των μηχανοκίνητων μέσων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από 26 Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2015 και όλοι όσοι μένουν ή εργάζονται στο Μαρούσι, στο Ηράκλειο Αττικής και στην Καλλιθέα μπορούν να συμμετάσχουν.

Πώς συμμετέχεις στο πρόγραμμα Beat the Street Athens;

Το Beat the Street είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι, αλλά και μία πρόκληση για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού τα χιλιόμετρα που διανύουν οι κάτοικοι των τριών δήμων αθροίζονται, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν δώρα που προωθούν τον ενεργό τρόπο ζωής.

Αν είσαι δημότης των Δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας, μπορείς να παραλάβεις την ειδική κάρτα συμμετοχής από επιλεγμένα σημεία στον Δήμο σου και από τα συμμετέχοντα σχολεία, ενεργοποιείς την κάρτα σου online και μπαίνεις στην ομάδα του Δήμου σου. Κάθε φορά που είσαι έξω και περπατάς ή κάνεις ποδήλατο, ακουμπάς την κάρτα σου στους ειδικούς υποδοχείς που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στους συγκεκριμένους Δήμους και κερδίζεις πόντους για εσένα και την ομάδα σου. Οι νικητές και οι νικήτριες ομάδες κάθε Δήμου που θα έχουν καλύψει βαδίζοντας ή με ποδήλατο τα περισσότερα χιλιόμετρα, θα βραβευθούν λαμβάνοντας ειδικό αθλητικό εξοπλισμό.

Ένα πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες με στόχο όλοι μαζί να διανύσουμε τον γύρο του κόσμου, κερδίζοντας ατομικά βραβεία και δώρα για την ομάδα μας (π.χ. το σχολείο μας, την καφετέρια στην οποία πηγαίνουμε ή όποια άλλη ομάδα επιλέξουμε και συμμετέχει στο πρόγραμμα).

O δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε σχετικά: «Η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα Beat the Street, έχει ως στόχο να παρακινήσει τους συμπολίτες μας να βάλουν τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή και στην καθημερινότητά τους επιλέγοντας για τη μετακίνησή τους στην πόλη, είτε τα πόδια, είτε το ποδήλατο. Σταθερή βούλησή μας είναι να συμμετέχουμε σε ενέργειες και προσπάθειες που προωθούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στο αστικό κέντρο, φιλικές προς το περιβάλλον και την υγεία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι διαδρομές ποδηλάτου που έχουμε δημιουργήσει και επεκτείνουμε, η λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, οι εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων. Με σύνθημα “περπατούμε, κερδίζουμε σε υγεία και σε καλύτερο περιβάλλον” χιλιάδες μαθητές του Δήμου μας και οι οικογένειές τους ήδη συμμετέχουν στο Beat the Street. Ελπίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 6 Δεκεμβρίου και άλλοι συμπολίτες μας να έχουν βάλει το Beat the Street στη ζωή τους».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Beat The Street Athens.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet