Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών
Αυτοδιοίκηση

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών

Συνεχίζεται μεθαύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν αιρετοί από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Δεδομένης δε, της οικονομικής κατάστασης της χώρας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συνεδρίαση αυτή, θα αποτελέσει ένα προστάδιο ετοιμασίας ενόψει της επικείμενης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Caravel».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

  • Στη νέα στρατηγική αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
  • Στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων στη νέα προγραμματική περίοδο.
  • Στην τοπική εταιρικότητα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο φετινός κύκλος του επιμορφωτικού προγράμματος περιελάμβανε επτά ημερίδες, ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2015, από τα Γιάννενα και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο στην Τρίπολη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet