Λογοκρισία κατά της Μ. Διακολιού καταγγέλλει η Ενότητα
Πολιτική

Λογοκρισία κατά της Μ. Διακολιού καταγγέλλει η Ενότητα

Λογοκρισία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Νώντα Γαρδέλη, κατά της δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού, στη συνεδρίαση της 16 Νοεμβρίου 2015 καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», Μαίρη Διακολιού, υπέστη σφοδρότατη λογοκρισία στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 16-11-2015 από τον πρόεδρο Δ.Σ. κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη κατά την τοποθέτησή της στο εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε στην τροποποίηση μελέτης του έργου της βιοκλιματικής στην οδό Καραολή – Δημητρίου στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ενώ η κ. Διακολιού αναφερόταν για πολλοστή φορά στην προχειρότητα υλοποίησης του έργου, ο κ. Γαρδέλης, (για δεύτερη φορά μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22-10-2015 που έπραξε το ίδιο, για το ίδιο θέμα) τη διέκοψε αφαιρώντας της τον λόγο, κατά κατάχρηση της εξουσίας του, με την αιτιολογία ότι δήθεν είναι εκτός θέματος κατά ερμηνεία του ιδίου… Μάταια η δημοτική σύμβουλος επέμεινε ότι δεν μπορεί να αποκόπτεται ένα θέμα από το πλαίσιό του, ο κ. Γαρδέλης επέμενε να «εφαρμόζει τον κανονισμό» κατά το δοκούν και μάλιστα με τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, αφού στο ίδιο Δ.Σ. επέτρεψε εκτός θέματος πλατειασμούς του κ. δημάρχου, ενώ πριν τελειώσει η ψηφοφορία στο ίδιο θέμα, ως γνήσιος υπέρμαχος της τυπικότητας στην εφαρμογή του κανονισμού(!), διέκοψε τη συζήτηση προκειμένου ο κ. Πατούλης να κάνει ανακοινώσεις για άσχετα προς το συζητούμενο θέμα ζητήματα. Με την ίδια «προσήλωση στην εφαρμογή του κανονισμού», ο κ. Γαρδέλης, απαίτησε από την κ. Διακολιού να μην τοποθετηθεί στο θέμα αυτό, αλλά σε άλλο, συναφές, εντός ημερησίας διάταξης θέμα, χωρίς καμία αιτιολογία.

Εν τέλει, κατόπιν επίμονων διαμαρτυριών της, η κ. Διακολιού δεν επέτρεψε να περάσει η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Σ. και αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε και στο δεύτερο (εντός ημερησίας) συναφές θέμα, λέγοντας το αυτονόητο:

Ότι αν δεν υπήρχαν οι σοβαρότατες ελλείψεις στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, όλοι, κάτοικοι και παράταξη, θα το στηρίζαμε με χαρά. Αν, έστω, οι απόψεις των κατοίκων είχαν ληφθεί υπόψη νωρίτερα, θα μπορούσαν να είχαν μελετηθεί οι εναλλακτικές ή θα είχαν γίνει προσομοιώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων προς επίτευξη της βέλτιστης λύσης. Σήμερα όμως, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται, οι τζίροι των εμπόρων της περιοχής έχουν πέσει κατά 15-20%, κι αυτά ενώ βρισκόμαστε, με υπαιτιότητα της διοίκησης, μία ανάσα από τη λήξη προθεσμίας παράδοσης του έργου, χωρίς όμως να βρισκόμαστε ούτε καν κοντά στην ολοκλήρωσή του. Εμείς, συνέχισε η κ. Διακολιού,  δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την προχειρότητα που η διοίκηση επέλεξε να ακολουθήσει και η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απένταξη της χρηματοδότησης του έργου με κόστος των Μαρουσιωτών, ενδεχόμενο για το οποίο η μόνη υπεύθυνη θα είναι η δημοτική Αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet