“Πέτρα σκανδάλου” για τη μειοψηφία και… πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

“Πέτρα σκανδάλου” για τη μειοψηφία και… πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ

To θέμα της μη εγγραφής στον προϋπολογισμό του 2016 του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) των 400.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» της κριτικής της μειοψηφίας προς τη δημοτική Αρχή. Και δικαιολογημένα, ίσως, αφού είναι αλήθεια ότι τόσο ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, όσο και ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, είχαν ασκήσει δριμύτατη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση «που άφησε αναξιοποίητα τα συγκεκριμένα κονδύλια», τα οποία «κινδύνευαν να χαθούν» και «χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της νυν διοίκησης» είχαν εξασφαλιστεί.

Αν και ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του Ν.Π. δεσμεύτηκε «να ψάξει» το θέμα και να ενημερώσει προσεχώς το Σώμα.

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στο Σώμα και η αναφορά του προέδρου Γεράσιμου Βλάχου, περί ύπαρξης «προφορικής ανάθεσης έργου σε προμηθευτή», ύψους 23.000 ευρώ (Γίνονταν και… προφορικές αναθέσεις έργου στον ΠΑΟΔΑΠ;), για την οποία θα υπάρξει και συνέχεια…

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση διεξήχθη υπό το βαρύ κλίμα που έχουν διαμορφώσει οι κατά καιρούς καταγγελίες σχεδόν του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για τον τρόπο που ασκεί διοίκηση στον ΠΑΟΔΑΠ ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ.

«Παραλάβαμε “ακέφαλο” τον ΠΑΟΔΑΠ και συμμαζεύουμε τα πάντα»
Σωτήρης Παπαμιχαήλ
Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Ο πρόεδρος του Ν.Π. παρουσίασε μία πολύ ζοφερή εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στον Οργανισμό πριν την ανάληψη της νέας διοίκησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά παραλάβαμε έναν “ακέφαλο” ΠΑΟΔΑΠ».

Ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ, αφού είπε ότι καταβλήθηκε «υπερπροσπάθεια» για να «συμμαζευτούν» οι διάφορες εκκρεμότητες, ενημέρωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει «μεγάλη τακτοποίηση στα οικονομικά του Οργανισμού», έχει επιτευχθεί μείωση δαπανών, πλήρης καταγραφή και διαφύλαξη της περιουσίας του, κινητής και ακίνητης, έχει επέλθει «πλήρης συμμόρφωση» του Ν.Π. σε ό,τι αφορά την εργατική νομοθεσία, με την «εξομάλυνση» των εργασιακών συμβάσεων, αλλά και δρομολογήθηκε ενεργοποίηση προγραμμάτων της ΓΓΑ, «που τα τελευταία χρόνια είχαν πέσει σε αδράνεια», ενώ στα θετικά προσέθεσε και τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο πάρκο «Στ. Κώτσης».

Όσο για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στον Οργανισμό, ο πρόεδρος είπε ότι θα προχωρήσει ο εσωτερικός εκσυγχρονισμός του Ν.Π., η ανάπτυξη των προγραμμάτων σωματικής αγωγής, η ενίσχυση και τελειοποίηση του κινηματογράφου, αλλά και η λειτουργία παραρτήματος του Ωδείου στο Κοντόπευκο.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα συμβούλων της μειοψηφίας, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με απλήρωτους γυμναστές, αλλά χαρακτήρισε τις οφειλές μικρές και δεσμεύτηκε ότι αυτές θα τακτοποιηθούν άμεσα. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι εγκαταστάσεις στο «Στ. Κώτσης» φυλάγονται από τον Δήμο και όχι από ιδιωτική εταιρεία, ενώ για τον κινηματογράφο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο εισιτήριο για την επόμενη περίοδο (σ.σ.: φέτος η είσοδος ήταν δωρεάν).

Τέλος, είπε ότι έχουν προϋπολογισθεί ελάχιστα έξοδα επικοινωνίας “για έναν τόσο μεγάλο Οργανισμό” (σ.σ. 10.000 ευρώ) και για τούτο μπορεί να υπάρξει, ανάλογα με τις ανάγκες, σχετική αναμόρφωση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Πότε θα γίνει η «απόσβεση» για τον δημοτικό κινηματογράφο;
Έφη Καψοκεφάλου
Έφη Καψοκεφάλου

Από πλευράς μείζονος μειοψηφίας, η κα Έφη Καψοκεφάλου εστίασε τις παρατηρήσεις της στα έσοδα από τις συμμετοχές στα προγράμματα του Ν.Π., τα οποία έχουν προϋπολογισθεί για το 2016, όταν «από τα αντίστοιχα προϋπολογιζόμενα έσοδα για το 2015 εισπράξατε μηδέν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ έχει παραδεχθεί ότι το έλλειμμα στον τομέα της τέχνης «συνιστά gap», ενώ χαρακτήρισε ως «παρακινδυνευμένη» την πρόβλεψη για αυξημένες εισπράξεις κατά το 2016.

Τέλος, θεώρησε υπερβολικές τις δαπάνες για επικοινωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβολή πρέπει να είναι το έργο του Οργανισμού».

Σωτήρης Ησαΐας
Σωτήρης Ησαΐας

Από την ίδια παράταξη, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ησαΐας, αναφέροντας συγκεκριμένους κωδικούς δαπανών, θεώρησε ως «υπερβολικά» τα έξοδα που έχουν προϋπολογισθεί, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα επιβολής εισιτηρίου στον θερινό κινηματογράφο, προειδοποίησε τη δημοτική Αρχή ότι, με τον τρόπο αυτό, «ο κινηματογράφος θα μπει σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα» και «τότε να δούμε πόσος κόσμος θα έρθει και πόσα θα εισπράξετε».

Ο κ. Σωτ. Ησαΐας εκτίμησε ότι η διοίκηση έχει κάνει μία επένδυση της τάξεως των 70.000 ευρώ στον κινηματογράφο και την κάλεσε, «όχι να βγάλετε κέρδη, αλλά τουλάχιστον να αποσβέσετε το ποσό αυτό». Αλλιώς, όπως είπε, καλό είναι να γυρίσει στην παλαιότερη λύση, όπου ο κινηματογράφος λειτουργούσε στο 2ο Γυμνάσιο.

«Με προχειρότητα δεν παράγεται πολιτισμός»
Ανδρέας Γκιζιώτης
Ανδρέας Γκιζιώτης

Ως «πρόσωπο του Δήμου προς την κοινωνία» χαρακτήρισε τον ΠΑΟΔΑΠ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει περιλάβει τίποτε στον σχεδιασμό του ακόμη και από το στρατηγικό σχέδιο δράσης 2015-2020 της ίδιας της διοίκησης.

Χαρακτήρισε την εισήγηση πρόχειρη, «χωρίς ούτε μία γραπτή πρόταση για τον μελλοντικό σχεδιασμό και μάλιστα μετά από δύο αναβολές», προσθέτοντας: «Μόνο νούμερα αναφέρετε, που και αυτά θα αναμορφώνονται ανά πάσα στιγμή και από όραμα, μη μιλήσουμε, είναι για γέλια».

Ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης χαρακτήρισε το Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης ως «ατμομηχανή του ΠΑΟΔΑΠ», τα οποία, όπως είπε, «ευτυχώς πάνε από μόνα τους και δεν χρειάζονται καμία παρέμβαση από πλευράς διοίκησης».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, σημείωσε ότι «η δύναμη του προαστίου είναι το “Στ. Κώτσης” και τα Πευκάκια κι εσείς δεν τα έχετε καν ασφαλισμένα», κατήγγειλε τη διοίκηση για «μεγάλη προχειρότητα», αναρωτήθηκε πού βρίσκονται οι υποσχέσεις για τα μουσικά σύνολα, τη φιλαρμονική κ.λπ. και ολοκλήρωσε με το ερώτημα προς τη δημοτική αρχή «πώς θα παράξετε πολιτισμό;».

«Τραβούν τα μαλλιά τους με τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ»
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Με ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μια Γενιά Μπροστά. Ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης εγκάλεσε τον κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ ότι «δεν είπε ούτε μία συγγνώμη για τα 400.000 της ΓΓΑ, για τα οποία μας είχε ζαλίσει», ενώ αναρωτήθηκε «για ποιες άλλες “καραμέλες”  θα μας μιλήσει απόψε;».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, είπε ότι «δεν τον ξέρει κανείς στη ΓΓΑ», για αυτό και δεν πρόκειται να πάρει ποτέ χρήματα από τη συγκεκριμένη πηγή.

Ο κ. Αλ. Μουστόγιαννης αναφέρθηκε, για άλλη μια φορά, «στην απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου» στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η οποία μάλιστα, όπως πρόσθεσε, κάνει ακόμη και μέλη της διοίκησης «να τραβούν τα μαλλιά τους».

Ο ίδιος ζήτησε από τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ να αξιοποιήσει τον εθελοντισμό για την πραγματοποίηση κάποιων δράσεων, «αντί να χρεώνει τον Οργανισμό με έξοδα», ενώ τη κατηγόρησε ότι «τους τελευταίους μήνες έχει εξαφανίσει ακόμη και τον λογότυπο του Ν.Π., τον οποίο είχε σχεδιάσει η προηγούμενη διοίκηση, μετά από διαγωνισμό στην πόλη».

Τέλος, αναφέρθηκε σε υποσχέσεις της δημοτικής Αρχή, «όπως το προπονητήριο που θα φτιαχνόταν σε τρεις μήνες και το δεύτερο ωδείο», για τις οποίες τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να υλοποιηθούν.

«Μας πνίγει η καθημερινότητα»

Τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του Οργανισμού, που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, πρόβαλε από την πλευρά της η διοίκηση, προκειμένου να αιτιολογήσει ό,τι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τις δεσμεύσεις της για τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ αποδέχθηκε την κριτική για τη μη ύπαρξη γραπτής εισήγησης για τον μελλοντικό σχεδιασμό, κάτι για το οποίο ωστόσο είπε ότι «υπάρχει αιτία και λόγος», ενώ αντιθέτως απέρριψε τη κριτική ότι υπάρχουν προγράμματα (π.χ. Εργαστήρια Τέχνης) «που τρέχουν από μόνα τους».

Γιάννης Σταθόπουλος
Γιάννης Σταθόπουλος

Από μεριάς δημάρχου, έγινε αναφορά στα πώς και τα γιατί οδήγησαν στη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο «Στ. Κώτσης», ενώ για τον ΠΑΟΔΑΠ τόνισε ότι «πρόκειται για ένα τεράστιο Ν.Π., με σημαντικότατα προβλήματα, τα οποία πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Γ. Σταθόπουλος απέδωσε τη σκληρή κριτική προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ «στο λίγο παραπάνω αυστηρό δικηγορικό ύφος του», αλλά απέρριψε τον ισχυρισμό ότι στον μελλοντικό σχεδιασμό του Ν.Π. δεν έχει ληφθεί υπόψη το στρατηγικό πλάνο 2015-2020. Επίσης, κατηγόρησε τη μειοψηφία ότι επιχειρεί να απαξιώσει το έργο του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, λέγοντας ότι μάλλον «κάποιοι σύμβουλοι είναι εκτός κοινωνίας και δεν βλέπουν τι γίνεται στην πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet