Ν. Γαρδέλης: “Στάχτη στα μάτια” τα περί λογοκρισίας της κας Διακολιού;
Πολιτική

Ν. Γαρδέλης: “Στάχτη στα μάτια” τα περί λογοκρισίας της κας Διακολιού;

Με μία προσωπική επιστολή στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ απαντά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι περί λογοκρισίας στο πρόσωπο της δημοτικής της συμβούλου Μαίρης Διακολιού (Λογοκρισία κατά της Μ. Διακολιού καταγγέλλει η Ενότητα).

Ο πρόεδρος του Σώματος τονίζει ότι ακολουθεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τον χρόνο που δίδεται στους δημοτικούς συμβούλους για να τοποθετηθούν σημειώνοντας ότι η κα Διακολιού «νομίζοντας ότι βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων αγορεύοντας, θεωρεί κεκτημένο δικαίωμα να παραβιάζει συνεχώς και αδιαλείπτως των ως άνω κανονισμό».

Παράλληλα, δεν θα ήθελε να πιστέψει, όπως σημειώνει ο κ, Γαρδέλης, ότι «η ανακοίνωση της παράταξης περί λογοκρισίας στάχτη στα μάτια για να καλυφτούν, ενδεχομένως, τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα του συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».

Ακολουθεί η επιστολή που έλαβε το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ:

Περί λογοκρισίας ο λόγος

Αγαπητέ συντάκτη του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

Με πολύ μεγάλη επιμέλεια, διάβασα την καταγγελία του Συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με τίτλο «Λογοκρισία κατά της Μ. Διακολιού καταγγέλλει η Ενότητα», θεωρώντας ότι όντως είναι κείμενο το οποίο αφορά τον ανωτέρω συνδυασμό, παρόλο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν όλα τα ονόματα των αιρετών που τον απαρτίζουν, και θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

1. Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα κατά το οποίο ζήτησε τον λόγο η κα Διακολιού, αφορούσε στην κοπή ή μη ορισμένων δέντρων επί της οδού Παραδείσου, για τη διαπλάτυνση και αμφιδρόμηση τμήματός της.

Συνεπώς, κάθε αναφορά της συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου για το έργο «Βιοκλιματική ανάπλαση – διαδρομές ζωής», ήταν άσχετη προς το θέμα συζήτησης.

Ορθώς λοιπόν διέκοψα, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλο, διότι ήταν εκτός θέματος.

2. Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, δέχτηκα στο γραφείο μου, κατόπιν δικής τους αιτήσεως, τον επικεφαλής του συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι κ. Μαγιάκη Ελευθέριο καθώς και τις δημ. συμβούλους κ. Διακολιού Μαίρη και κ. Ψάλτη Αικατερίνη, για να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ουδείς από τους παρισταμένους δεν αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό, ώστε να λάβουν άμεσα και την απάντηση.

3. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να πάρουν τον λόγο για τρία (3) λεπτά ανά θέμα με δυνατότητα δευτερολογίας διάρκειας δυο (2) λεπτών.

Η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος νομίζοντας ότι βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων αγορεύοντας, θεωρεί κεκτημένο δικαίωμα να παραβιάζει συνεχώς και αδιαλείπτως των ως άνω κανονισμό.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί στάχτη στα μάτια για να καλυφτούν, ενδεχομένως, τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα του συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, για τα οποία συχνά πυκνά διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο.

Τα περί λογοκρισίας λοιπόν, προφανώς αποτελούν μυθεύματα, αψευδής δε μάρτυρας οι βιντεοσκοπημένες μεταδόσεις, καθώς και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, οπού μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει την τήρηση από μέρους μου του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την ίση αντιμετώπιση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους. 

Με εκτίμηση

Επαμεινώνδας Αλεξ. Γαρδέλης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet