Μια εκδήλωση για διαφορετικούς, αλλά ίσους
Κοινωνία

Μια εκδήλωση για διαφορετικούς, αλλά ίσους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στήριξε την πρωτοβουλία της Ένωσης Κωφών Ελλάδος και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, φιλοξενώντας την παράσταση κουκλοθεάτρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» από το Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχου».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη έστειλε μήνυμα αγάπης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά και τους καθηγητές ενόψει της Ημέρας, σημειώνοντας: «Όλοι είμαστε ίσοι, αλλά διαφορετικοί. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επικεντρωθούμε στην ικανότητα και όχι στην αναπηρία ενός ατόμου. Ο πολιτισμός ως μέσο ηθικής και ψυχικής ανάτασης των πολιτών ανοίγει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο χωρίς διάκριση και κοινωνικά στερεότυπα, αμβλύνει τις διαφορές, ενώνει τους λαούς, φέρνει κοντά τους ανθρώπους, μετουσιώνει την αποξένωση και τη μοναξιά σε επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή, σέβεται τη διαφορετικότητα».

Η κα Πατούλη μίλησε στη νοηματική γλώσσα των παιδιών εκφράζοντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «την αμέριστη αγάπη της και την ελπίδα ότι το χαμόγελο θα συντροφεύει πάντα τις ζωές μας χωρίς διακρίσεις».

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ευχαρίστησε τη διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Μαριάνα Χατζοπούλου και τους εκπροσώπους της Ένωσης Κωφών για τις σημαντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στη διαφορετικότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μαθητές και δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το 3ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης, το Ειδικό Σχολείο Αργυρούπολης και τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη «Νέα Γενιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet