Άνοιξε τις πύλες της η 53η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής
Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες της η 53η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της τέχνης της κεραμικής εγκαινιάσθηκε η  53η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμίστες και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στη φετινή έκθεση εκτίθενται έργα 60 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο και στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για την έμπνευση, τη δεξιοτεχνία, την έκφραση. Παράλληλα εκτίθενται και έργα 12 καταξιωμένων καλλιτεχνών, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης της ΠΕΚΑ.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, από το Παρίσι όπου συμμετάσχει στην Παγκόσμια Διάσκεψη COP 21 για το κλίμα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, που αποτελεί σημείο  αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου και τους κεραμιστές, σημειώνοντας ότι «Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζει τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης και στέλνει την αγάπη του και την αμέριστη στήριξή του που είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον. Η προσπάθειά της διοίκησης να διαφυλάξει τον συγκεκριμένο χώρο από οποιαδήποτε ενέργεια εκποίησης εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχισθεί όποτε και εάν χρειασθεί όπως έπραξε και σε προγενέστερο χρόνο. Σταθερή βούλησή μας είναι να γίνει σεβαστή η πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης μας και να δοθεί οριστική λύση για τον συγκεκριμένο χώρο, που αποτελεί χώρο ορόσημο για την κεραμική παράδοση της πόλης μας».

Η κα Χαλώτη συνεχάρη επίσης όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές γα τη σημαντική προσφορά τους στην κεραμική τέχνη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Οι καλλιτέχνες που τιμήθηκαν για τις δημιουργίες τους αναλυτικά είναι:

  • Α΄ βραβείο στην Κόλλια Μυρτώ-Δανάη για το έργο «Αυγά, 2015».
  • Β΄ βραβείο στη Στυλιανού–Μηνά Μαρία για το έργο «Αποτυπώματα Ψυχής, 2013».
  • Γ΄ βραβείο στην Παπαδοπούλου Αγγελική για το έργο «Συν, 2015»

Επίσης τον 1ο Έπαινο έλαβε η Κοντίζα Μαρουλιώ για τη δημιουργία «Στην κόψη του καρπουζιού, 2015», το 2ο η Ντερμανάκη Σύλβια για το έργο « Γυναίκα Πήγασος, 2013» και το 3ο η Κωνσταντάκου Χρυσούλα για το έργο «Vessel No I, 2015».

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Φραγκάκη και εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας και Κατερίνα Ψάλτη.

Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής (Λ. Κηφισίας 207) θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:00. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις προβολές, μουσικές βραδιές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6144430 ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση[email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet