Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου
Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της για να γιορτάσουν όλοι μαζί κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» τα παιδιά μπορούν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και κινηματογραφικές προβολές.

Λάβετε θέσεις, έτοιμοι… το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:00 οι δράσεις ξεκινούν με την έναρξη του 11ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης. Ακολουθεί το θεατρικό δρώμενο «Η μάγισσα Ραδίκλεια» της Χριστίνας Καλαϊτζή (εκδόσεις Polaris).

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη οι καλικάντζαροι έχουν πιάσει ήδη δουλειά. Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 16:30, τα παιδιά θα ακούσουν το λαϊκό παραμύθι «Πώς έγινε η θάλασσα αλμυρή» με συνοδεία μουσικής. «Μύλος μαγικός γυρνά και σκορπάει αγαθά…». Στις σκανδαλιές συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, από τις 16:30 έως και τις 19:00, οι ομάδες μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff στολίζουν το «Orff Χριστουγεννιάτικο Δένδρο» τραγουδώντας, χορεύοντας και ως οργανίστες συνοδεύοντας τις μελωδίες που γλυκά θα φέρουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθούν δυο μέρες γεμάτες χρώμα, συνεργασία και δημιουργία με ανακυκλώσιμα υλικά. Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 16:00 τα παιδιά φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους «Λαμπιόνι γιορτινό από χέρι παιδικό…» (να κρατάς μια λάμπα… καμένη). Οι μεγάλοι θα φτιάξουν ντεκουπάζ. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:00 συνεχίζονται οι κατασκευές «Φτιάχνω και φορώ κάτι μαγικό…».

Μικροί και μεγάλοι θα αποχαιρετήσουν παρέα το 2015 στην Παιδική Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια «αλά γιορτινά» και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 με προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet