4 σύμβουλοι από τα… Βόρεια στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος
Αυτοδιοίκηση

4 σύμβουλοι από τα… Βόρεια στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Για πρώτη φορά, 30 νέοι αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα παρεμβαίνουν συνολικά για τις τοπικές τους κοινωνίες και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα, συγκροτώντας την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ).

Ανάμεσά τους βρίσκουμε τέσσερις εκπροσώπους από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα τη δημοτική σύμβουλο Χαλανδρίου Μαρία Λοτσάρη, τον δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Δημήτρη Μιχαλέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Θανάση Βλαχοπιώτη και τη δημοτική σύμβουλο Παπάγου – Χολαργού Άννα Μαρία Τσικρικώνη.

Όπως αναφέρουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη, κοινή τους πεποίθηση είναι “ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αλλάξει και να ξεφύγει από το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό μοντέλο, που αφορά περισσότερο στο παρελθόν παρά στο μέλλον”.

Σκοπός της ΕΝΑ είναι, όπως τονίζουν, να παρεμβαίνει σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο στη χώρα μας, όσο και στις κατά τόπους περιοχές, να προτείνει λύσεις, να προβάλει και να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας, προκειμένου η κάθε πόλη να μπορεί, μέσα από την εξωστρέφεια, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της.

Όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις και στην ορθολογιστική οικονομική διαχείριση, “που αποτελούν τη βάση για την ομαλή λειτουργία ενός σύγχρονου αυτοδιοικητικού οργανισμού”, γεγονός που καθιστά τη διαφάνεια σημαντικότερη από ποτέ.

Επίσης, πιστεύουν ότι πρέπει να ξεπεραστεί το αυτοδιοικητικό μοντέλο περασμένων ετών, “που στήριζε τη χρηματοδότηση του δήμου ή της περιφέρειας, καθαρά από το κεντρικό κράτος.

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη ΕΝΑ καθώς και τους νέους αυτοδιοικητικούς που την υπογράφουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet