Εγκαίνια και χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κέντρο «Πνοή» Κηφισιάς
Κοινωνία

Εγκαίνια και χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κέντρο «Πνοή» Κηφισιάς

Με μια χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς (Κέδρου 2 & Κίμωνος) την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015.

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του κέντρου όπου από το καλοκαίρι λειτουργούν ψυχοπαιδαγωγικές – συμβουλευτικές δραστηριότητες και τμήμα για ΑμεΑ, γέμισε παιδικές φωνές από τα 30 παιδιά που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από τις δομές του. Η «Πνοή» δημιουργήθηκε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Κηφισιάς Απόστολου Κασιούρα σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ «Έδρα».

Στα εγκαίνια του κέντρου χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τονίζοντας ότι «η Κοινωνική Αλληλεγγύη μαζί με την Παιδεία είναι οι βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής». Ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κρίση δημιουργεί ανθρωπιστική παρακμή που ωστόσο η Κηφισιά ξεπερνά δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο με τη βοήθεια της Κοινωνικής Μέριμνας και άλλων οργανισμών. Η “Πνοή” θα γίνει πνοή για δεκάδες οικογένειες και παιδιά».

«Στόχος μας είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας. Πάνω σε αυτόν τον άξονα “γεννήθηκε” αυτός ο χώρος. Εδώ και δύο μήνες οι άνθρωποι της “Πνοής” επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Απόστολος Κασιούρας.

«Είμαστε εδώ και 12 χρόνια ένας Οργανισμός που ασχολείται στον τομέα της ψυχικής υγείας, των παιδιών και γενικά των ευπαθών ομάδων. Είναι το 13ο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Εξυπηρετούμε περισσότερα από 800 παιδιά» ανέφερε η πρόεδρος της ΚΣΔΕΟ «Έδρα» Μαρία Κερασόγλου και επεσήμανε ότι «τα πάντα θέλουν αγάπη αλλά ιδίως η μάθηση, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που τη δίνουν απλόχερα στα παιδιά».

Στα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Χριστίνα-Μαρία Τσιάμα καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόλυ Αστερίου, Δήμητρα Αγαπάκη, Γιάννης Παντελεάκης και Πάνος Ραυτόπουλος.

Τα εγκαίνια της «Πνοή» αποτέλεσαν μια ευχάριστη ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι, εν όψει των Χριστουγέννων. Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν με την καθοδήγηση υπεύθυνων παιδαγωγών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «το χαμόγελο τους είναι η ελπίδα μας, η Πνοή μας, για ένα καλύτερο αύριο».

Το νέο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Κηφισιάς λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο υπάρχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας όπως κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές και παρέχονται υπηρεσίες με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους  χωρίς την επιπλέον οικονομική τους συμμετοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet