Αποσυνδέεται η αντιμισθία των αιρετών από τον μισθό του γ.γ. υπουργείου
Περιφέρεια Αττικής

Αποσυνδέεται η αντιμισθία των αιρετών από τον μισθό του γ.γ. υπουργείου

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ.3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή), η αντιμισθία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης αποσυνδέεται από τον μισθό του γ.γ. υπουργείου και θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.

Πρόκειται για μία ρύθμιση την οποία έχει ζητήσει από τον Ιούλιο, με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς, η ΠΕΔ Αττικής, η οποία κι εκφράζει την ικανοποίησή της για την ένταξη της στο σχέδιο Νόμου.

“Η αποσύνδεση της αντιμισθίας των αιρετών από το μισθό του γ.γ. αποτελούσε πρώτιστα ζήτημα θεσμικής τάξεως, διότι είναι τελείως διαφορετική η καταστατική θέση των αιρετών από αυτή των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων ο μισθός συνδέεται με αυτόν του γ.γ.”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι η ως τώρα πρακτική να υπολογίζεται η αντιμισθία των αιρετών ως ποσοστό του μισθού του γ.γ. είχε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά αδικιών, οι οποίες πιθανόν και να μην ήταν σκόπιμες, αλλά να οφείλονταν στο λάθος σύστημα.

“Η ΠΕΔΑ πιστεύει ότι με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφορες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet