Κοινό «μέτωπο» αγώνα χαράσσουν ΚΕΔΕ και εργαζόμενοι στους δήμους
Αυτοδιοίκηση

Κοινό «μέτωπο» αγώνα χαράσσουν ΚΕΔΕ και εργαζόμενοι στους δήμους

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) είχε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στους δήμους αλλά και την πορεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας λόγω των συνεχών περικοπών πόρων και έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα υπογράμμισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, την ανάγκη για τη χάραξη κοινού αγώνα δήμων και εργαζομένων για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, σε μια πορεία σύγκλισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Από τις αρχές του 2016», τόνισε ο κ. Πατούλης, «πέραν των διαπιστώσεων θα προβούμε σε κοινές δράσεις και για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους, έτσι ώστε και οι ίδιοι να είναι σε θέση να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στην υπηρεσία του πολίτη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μ. Δαρδαμάνης σημείωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να στηρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επειδή σήμερα διαφαίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού, αλλά και των εργαζομένων, από κοινού εργαζόμενοι και αιρετοί θα διεκδικήσουν και θα υπερασπιστούν αυτά που είναι ταγμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει για να υπηρετήσει τον πολίτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet