Στη συναυλία της Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Άρεως η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στη συναυλία της Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Άρεως η Ρ. Δούρου

Πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Άρεως, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015. Σε μια συναυλία που διήρκησε πάνω από μία ώρα οι έξι σολίστ της Λυρικής ερμήνευσαν αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, γνώριμες σε μικρούς και μεγάλους.

Η συναυλία της ΕΛΣ σήμανε την ολοκλήρωση των, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίον του Άρεως με τη συνεργασία κορυφαίων μουσικών συνόλων της χώρας. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που παρακολούθησε τη συναυλία, ευχήθηκε καλή χρονιά στους πολίτες και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα κορυφαία μουσικά σύνολα που μετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας: την Εθνική Λυρικής Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής , το Ωδείο Αθηνών και την Ορχήστρα και Μπάντα της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα η περιφερειάρχης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, στο Πεδίον του Άρεως, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια και η Εθνική Λυρική Σκηνή, όπως και οι άλλοι σημαντικοί δημόσιοι φορείς πολιτισμού, η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η Μπάντα  και Ορχήστρα της Πυροσβεστικής, το Ωδείο Αθηνών.

»Τους ευχαριστούμε όλους.

»Συμπράττουμε και φέτος για τον καλό σκοπό. Την ανοικτή, την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, όλων των πολιτών, στο αγαθό του πολιτισμού μέσα από τις μουσικές εκδηλώσεις κορυφαίων μουσικών συνόλων της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής και φέτος δίνει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις με μουσική. Δίνουμε το παρών στο κέντρο της πόλης και ειδικά σήμερα, μια κρύα ημέρα, δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση και μπορούν να αναζητήσουν στέγη και ζεστασιά στους δημόσιους θερμαινόμενους χώρους της Περιφέρειας και του Δήμου της Αθήνας.

»Χρόνια πολλά σε όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet