Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στις Δ.Ε. Μελισσίων και Νέας Πεντέλης
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στις Δ.Ε. Μελισσίων και Νέας Πεντέλης

Από μία πρωτοχρονιάτικη πίτα κόπηκε σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στις Δημοτικές Ενότητες Μελισσίων και Νέας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Δημοτική Ενότητα Πεντέλης.

Τις πίτες έκοψε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος σε ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βρισκόμαστε σήμερα με αισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδας, περίσκεψης και προβληματισμού στην αφετηρία μιας νέας χρονιάς στη διαδρομή της ζωής μας στη γη.

Από την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Νέα Πεντέλη
Από την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Νέα Πεντέλη

Οι αφετηρίες είναι στιγμές σημαντικές, στιγμές συναγερμού δυνάμεων, στιγμές ελπίδας είναι όμως και στιγμές Προγραμματισμού και Απολογισμού.

Το 2015 ήταν για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας, για την οικογένειά μας, για μας, μια δύσκολη χρονιά.

Η μεσαία οικονομικά κοινωνική τάξη συρρικνώθηκε προς όφελος της κατώτερης.

Η έννοια του νεοπτωχισμού κάλπασε ασυγκράτητη και τα αυτονόητα δεν ήταν δεδομένα για πολλούς.

Οι αυτοκτονίες χτύπησαν σχεδόν κάθε γειτονιά.

Η ανεργία και η μετανάστευση μπήκαν σχεδόν σε όλες τις οικογένειες μικρού και μεσαίου εισοδήματος.

Η εθνική απαξίωση ευρωπαϊκά και παγκόσμια μας έπληξε.

Το κράτος μας ανήμπορο να αντιδράσει ουσιαστικά μπήκε στη διαδικασία του εξωτερικού ελέγχου, της υποτίμησης, της απώλειας της αυτοδιαχείρισης και του αυτοελέγχου του.

Κατάσταση που μας προβληματίζει αφού για την οικονομική περιπέτεια και τις βλάβες στην οικονομία υπάρχει, πάντα ελπίδα επούλωσής των, ενώ οι εθνικές βλάβες δύσκολα έως καθόλου αποκαθίσταται.

Το αποκορύφωμα αυτής της ζοφερής οικονομικά και ηθικά κατάστασης έρχεται να συμπληρώσει  η πολιτική κατάσταση που φαίνεται να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, να μην εμπεδώνει αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς για τον νέο, για τον οικογενειάρχη, για τον συνταξιούχο, στερώντας την ελπίδα και την αισιοδοξία χωρίς χαραμάδα προοπτικής φυγής από το τέλμα που οδηγηθήκαμε από λάθος επιλογές και λειτουργίες  τις προηγούμενες αμαρτωλές 10ετίες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η περιοχή κλυδωνίζεται από ένα μεγάλο πόλεμο οικονομικό, θρησκευτικό, φιλοσοφίας ζωής και κουλτούρας, που απειλεί και την χώρα μας επιβαρύνοντάς μας με καραβάνια προσφυγιάς που ζητάν στήριξη σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Έτσι το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, των Επιστημών και του Πολιτισμού, φαίνεται σαν ένας εκρηκτικά επικίνδυνος και απαξιωμένος τόπος που οι ισχυροί της γης επέλεξαν για να δρομολογήσουν τα συμφέροντά τους πάνω στο  σκυλευμένο σώμα της ήδη απαξιωμένης με σχέδιο και πρόγραμμα Ελλάδας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τούτη η αφετηρία του 2016 δεν είναι αφετηρία κρατών, είναι αφετηρία λαών.

Οφείλουμε να βγούμε από τη δύνη που μας οδήγησαν διεθνή συμφέροντα αξιοποιώντας ανίκανες και ελπίζω όχι ιδιοτελείς εξουσίες.

Ανασκουμπωνόμαστε και πάμε μπροστά με στόχους, πρόγραμμα, εργατικότητα, επαγγελματισμό, αξιοκρατία.

Παραμερίζουμε το «λέω» και το «κρίνω», βασικό χαρακτηριστικό της φυλής μας και προχωράμε κάνοντας, δημιουργώντας, συμμαζεύοντας, αλλάζοντας.

Οι πόλεις μας Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη, ο Δήμος μας προχώρησε τη χρονιά που πέρασε σε πείσμα της κακής κρατικής εικόνας της πατρίδας μας με:

  • Βελτίωση της καθημερινότητας στην προσφορά των βασικών υπηρεσιών στον πολίτη.
  • Στήριξη της κοινωνικής συνοχής, με συσσίτια, με Εστίες Τροφίμων, boutigue ειδών ρουχισμού, εστία αστέγων, κοινωνικά φροντιστήρια, Δημοτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακούς.
  • Ανάδειξη του Εθελοντισμού και της Χορηγίας ως του κυρίαρχου δίπολου στήριξης κοινωνικής συνοχής.
  • Υλοποίηση μεγάλων έργων με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ.
  • Προώθηση ένταξης στο σχέδιο.
  • Νοικοκύρεμα των οικονομικών του.
  • Λειτουργία, με στοχοποίηση και μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Ανοιχτές πόρτες για τον πολίτη.

Αγαπητοί συμπολίτες

Μαζί πάμε μπροστά για να συνεχίσει να είναι ο Δήμος Πεντέλης η όαση στην ελληνική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση.

Μπροστάρηδες για την επιστροφή σε ένα κράτος αρχών, αξιών, αξιοκρατίας, με διοίκηση δικαίου, παραδείγματος και ανθρωπιάς στην υπηρεσία του πολίτη δημότη χαράσουμε ντορό, ίχνος για το ελληνικό σύστημα διοίκησης, οργάνωσης και επικοινωνίας με σεβασμό στην οικονομία της ελληνικής οικογένειας και νοικοκυρεμένη διαχείρισης.

Ας είναι το 2016 αφετηρία για την άλλη Ελλάδα που ονειρευόμαστε, χωρίς οικονομικούς επιτηρητές, πλειστηριασμούς, άστεγους, άνεργους, μετανάστες χωρίς ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου με πραγματική δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια.

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και επιτυχίες στους στόχους σας τη νέα χρονιά 2016.

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet