Ο Σωτήρης Ησαΐας κέρδισε το πολιτικό στοίχημα για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.
Πρόσωπα

Ο Σωτήρης Ησαΐας κέρδισε το πολιτικό στοίχημα για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σωτήρης Ησαΐας έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί, όπως ανοιχτά έλεγε όλο αυτό το διάστημα, η συγκεκριμένη επιλογή «ενισχύει το ευρωπαϊκό προφίλ του κόμματος» και «προσφέρει ισότιμες ευκαιρίες στα στελέχη και τα μέλη του», αλλά και γιατί, όπως και να το κάνουμε, ήταν και το δικό του πολιτικό στοίχημα στην Αγία Παρασκευή. Κι αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του Κ. Μητσοτάκη στον συγκεκριμένο Δήμο, μάλλον το στοίχημα του βγήκε…

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και πολιτευτής της Β’ Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και αμέσως μετά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη (Ανοιχτά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόεδρο στη Ν.Δ. τάσσεται ο Σωτήρης Ησαΐας). Και οι δύο επιλογές του πήγαιναν κόντρα στις δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις, αφού οι τελευταίες ήθελαν και τις δύο υποψηφιότητες να μην τα… καταφέρνουν. Ωστόσο, οι βουλές του εκλογικού σώματος της Νέας Δημοκρατίας ήταν διαφορετικές, όπως έδειξαν οι κάλπες.

Όσο για το τι προσδοκά ο Σωτ. Ησαΐας από τον νέο, 9ο πρόεδρο της Ν.Δ., αυτό καταγράφεται σαφέστατα στη δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, η οποία κι ακολουθεί:

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες

Φίλες και Φίλοι,

Η εσωτερική εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή άνω των 400.000 μελών της, ανέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9ο Πρόεδρο του κόμματός μας.

Είναι η χρονική στιγμή για δημιουργική ανανέωση, με γόνιμη αντιπολίτευση και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στη χώρα.

Από σήμερα ξεκινά η αναζωογόνηση της προοπτικής, για να διαμορφωθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την Ευρώπη, απέναντι στις πρακτικές της κρατικής σπατάλης και του λαϊκισμού.

Με προνομιακό μας  χώρο την προστασία των αδυνάμων, πιστεύουμε ότι ο ορθός πολιτικός  λόγος θα πρέπει να γίνει πολιτική πράξη και η αριστερή ρητορική πολιτική να γίνει εφαρμοσμένη πραγματιστική πολιτική. Είναι η στιγμή όπου η χώρα θα πρέπει να αποξενωθεί από τις συντεχνίες  και να υποστηριχθεί κεντρικά, η ιδιωτική πρωτοβουλία για να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Με πνεύμα ενωτικό, αναμένουμε ο νέος Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δώσει νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, με αξιοκρατική αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, για ένα κόμμα των αξιών, απέναντι σε στείρες νοοτροπίες και συμπεριφορές, για να γίνει η Ελλάδα και πάλι ισχυρή με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet