Ο σχεδιασμός του Συντονιστικού Πεντέλης για τον χιονιά
Κοινωνία

Ο σχεδιασμός του Συντονιστικού Πεντέλης για τον χιονιά

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις συγκλήθηκε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Πεντέλης σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στις 9:00, υπό την προεδρία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, και καθόρισε τις ενέργειές του σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Μελισσίων, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ., του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, των νοσοκομείων της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου.

Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τις χιονοπτώσεις για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων και του προσωπικού και καθόρισε τις βασικές ενέργειες σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Κύρια στόχευση του Συντονιστικού Οργάνου σε πρώτο χρόνο είναι να παραμείνει πάση θυσία ανοιχτό το βασικό δρομολόγιο Σισμανόγλειο – Πεντέλη – Νοσοκομεία καθώς και τα κύρια δρομολόγια των Δ.Κ. Νέας Πεντέλης και Μελισσίων και σε δεύτερο χρόνο να εξασφαλιστεί η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόσκληση και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον αγώνα του Δήμου προσφέροντας αλάτι και οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «στηριζόμενοι στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών και του προσωπικού του Δήμου για μία ακόμη φορά θα αντιμετωπίσουμε τυχόν καιρικό φαινόμενο χιονοπτώσεων».

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε η κρατική μηχανή να λειτουργήσει όπως οφείλει, πάντα με τη συνεργασία και τη συμβολή των πολιτών» σημείωσε ο κ. Καραμέρος αφού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, εξήρε τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet