Ελ. Τασούλη: “Κρείττον το σιγάν” κ. Σγουρέ
Περιφέρεια Αττικής

Ελ. Τασούλη: “Κρείττον το σιγάν” κ. Σγουρέ

Σε σχόλια του τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (Γ. Σγουρός: «Γιοφύρι της Άρτας» ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας) απαντά η αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Ελισάβετ Τασούλη, λέγοντάς του «κρείττον το σιγάν» (μετάφραση: καλύτερη η σιωπή).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχου:

Κρείττον το σιγάν

Ο τέως περιφερειάρχης θα ήταν καλύτερο να σωπαίνει. Γιατί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του εκτίθεται συστηματικά και επανειλημμένα.

Στην τελευταία του ανακοίνωση εκτίθεται διπλά.

Εκτίθεται πρώτον στο θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Η περιφερειακή Αρχή, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, επέλεξε να διασφαλίσει την καταβολή των μισθών τους, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, ειδικότερα το γεγονός ότι η Περιφέρεια έδωσε μόνη της έναν αγώνα, αυτόν της διατήρησης της εγγραφής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να έχει στο πλευρό της, εμπράκτως ούτε τους εκπροσώπους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού ούτε τους συνδικαλιστές. Παρ΄ όλα αυτά, ύστερα από επίμονη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Περιφέρεια Αττικής δέχθηκε την εγγραφή της μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα: τη διασφάλιση της λειτουργίας της Περιφέρειας, την καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων, την καταβολή των νεφρικών επιδομάτων, κ.ά. Αυτός είναι ο δρόμος της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες. Ο δρόμος του τέως περιφερειάρχη είναι προφανώς εκείνος της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση. Της τσάμπα ανευθυνότητας.

Δεύτερον ο τέως περιφερειάρχης εκτίθεται στο θέμα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ). Συγκεκριμένα, επιδεικνύει ασύγγνωστη άγνοια των διαδικασιών που προβλέπει το άρθρο 35 του νόμου 4042/12, διαδικασίες που τηρεί πλήρως τόσο ο ΕΔΣΝΑ όσο και η Περιφέρεια Αττικής. Μετά τη ψήφιση του κειμένου της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ όφειλε εκ του νόμου να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Απορριμμάτων των Δήμων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της αναθεώρησης και να έλθει προς τελική έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια προχώρησαν στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, τηρώντας τους νόμους, με όρους πλήρους διαφάνειας και συμμετοχικότητας, σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Μήπως θα μπορούσε ο τέως περιφερειάρχης να απαντήσει, πρώτον, γιατί ουδέποτε δεν προχώρησε σε αξιολόγηση του ΠΕΣΔΑ, όπως επιβάλλει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία; Δεύτερον, γιατί δεν αναθεώρησε, ως όφειλε εκ του νόμου (ΚΥΑ 50910/2727/2003), τον ΠΕΣΔΑ, από το 2011 ως τη λήξη της θητείας του; Γιατί το θέμα «σερνόταν» σε μελετητικά και διοικητικά γραφεία χωρίς να τεθεί ΠΟΤΕ σε δημόσια διαβούλευση, υπόψη των αρμοδίων αιρετών οργάνων, όπως κάνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ;

Κρείττον το σιγάν λοιπόν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet