Στο Σωματείο Εργαζομένων οι υποψήφιοι δήμαρχοι
Κοινωνία

Στο Σωματείο Εργαζομένων οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική διαπαραταξιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στελέχη της διοίκησης και τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με αντικείμενο την επίσημη τοποθέτησή τους σε επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και την απασχόλησή τους στον Δήμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, διοίκηση του Δήμου διατύπωσε ότι σταθερά και έμπρακτα, όπως πράττει επί επτά και πλέον χρόνια, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου.

Από μέρους του Σωματείου των εργαζομένων ο πρόεδρος Νίκος Καλλιμάνης κατέθεσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων και ζήτησε από τους υποψήφιους δημάρχους να τοποθετηθούν συγκεκριμένα όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις – απολύσεις – αξιολογήσεις, στην οργάνωση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και ΜΚΟ, αλλά και στη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τοποθετούμενος στα θέματα που ετέθησαν, ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση σταθερά είναι ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση, απόλυση, υπενθυμίζοντας τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας από τον Δήμο αλλά και να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και δικαιώματα των εργαζομένων. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος ζήτησε να μην συγχέεται η απόλυση με τη λήξη μίας εργασιακής σύμβασης στις περιπτώσεις σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Όσον αφορά στις αξιολογήσεις ο κ. Γ. Πατούλης ανέφερε ότι ακολουθείται υπηρεσιακή διαδικασία με βάση την κείμενη νομοθεσία, ενώ σχετικά με την οργανωτική δομή του Δήμου έκανε λόγο για οργανόγραμμα – πρότυπο, με πολλούς δήμους να το αντιγράφουν, επισημαίνοντας ότι την τελική απόφαση για τις θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας φέρει το υπουργείο Εσωτερικών και όχι ο Δήμος.

Ο κ. Γ. Πατούλης, τάχθηκε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά με δεδομένες τις συγκεκριμένες συνθήκες, ως διοίκηση, όπως ανέφερε, οφείλει να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο στην υπηρεσία της καλής εξυπηρέτησης του πολίτη και προσφοράς εργασίας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.

Εκφράστηκε κάθετα ενάντια στο μνημόνιο, κάτι που φαίνεται από την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος ενάντια στις ακολουθούμενες πρακτικές της κεντρικής διοίκησης.

Από μέρους των υπόλοιπων υποψηφίων – επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών, ασκήθηκε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, κριτική σε επίπεδο λειτουργίας των ΚΟΙΝΣΕΠ και καταδικάστηκαν οι επιλογές της διοίκησης στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς, ωστόσο, να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις ή εναλλακτικές λύσεις σε επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του προς όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη και μίας πόλης καθαρής και λειτουργικής.

Στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν, επίσης, απαντώντας στα ερωτήματα των εργαζομένων ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου Θανάσης Φωτόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Δορύλαος Κλαπάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Παρόντες στη συγκέντρωση από μέρους της διοίκησης του Δήμου ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, ο συνεργάτης της διοίκησης Μιχάλης Μπάρλας και ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Παναγιώτης Γρέγος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet