Κλειστά λύκεια σε Γαλλία και Βρετανία υπό τον φόβο χτυπήματος
Κόσμος

Κλειστά λύκεια σε Γαλλία και Βρετανία υπό τον φόβο χτυπήματος

Παρισινά λύκεια, για τρίτη φορά σε διάστημα επτά ημερών, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Λυών και στη Βρετανία έλαβαν ανώνυμες απειλές, έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Οι μαθητές τριών από τα πιο φημισμένα λύκεια της γαλλικής πρωτεύουσας -Condorcet, Henri IV και Louis-le-Grand- εκκενώθηκαν προληπτικά το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε η διεύθυνση εκπαίδευσης του Παρισιού στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

«Η αστυνομία ερευνά τις εγκαταστάσεις» προστίθεται στην ανάρτηση.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι τα σχολεία έλαβαν απειλητικά τηλεφωνήματα γύρω στις 08:00 ώρα Γκρίνουιτς (10:00 ώρα Ελλάδας). «Θα πεθάνετε όλοι», είπε κάποιος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Πολλά παρισινά σχολεία, περιλαμβανομένων και των τριών που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο στόχαστρο, καθώς και το γαλλικό Λύκειο της Ρώμης, υπήρξαν ήδη στόχοι απειλών την περασμένη εβδομάδα. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν είχαν εντοπίσει κάτι ύποπτο και τα λύκεια επανέλαβαν τα μαθήματά τους.

Παρόμοιες απειλές διατυπώθηκαν τις ίδιες ημερομηνίες -την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη- στη Βρετανία, στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ.

Σήμερα, Δευτέρα, έξι σχολεία της ίδιας περιοχής των Ουέστ Μίντλαντς και δύο άλλα στη Γλασκόβη της Σκοτίας εκκενώθηκαν εξαιτίας νέων απειλών, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι υπάρχει αξιόπιστη απειλή εναντίον οιουδήποτε από αυτά τα σχολεία», δήλωσε ο επιθεωρητής Κόλιν Μάτινσον από την αστυνομία των Ουέστ Μίντλαντς.

Για πρώτη φορά σήμερα, απειλητικά μηνύματα διατυπώθηκαν επίσης και σε γαλλικά σχολικά ιδρύματα εκτός Παρισιού. Τέσσερα λύκεια και δύο κολέγια της Λυών έλαβαν γύρω στις 08:00 ώρα Γκρίνουιτς (10:00 ώρα Ελλάδας) απειλή για βόμβα με ταυτόσημο ηχογραφημένο μήνυμα, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας.

Την Παρασκευή, πολλά σχολεία εκκενώθηκαν ή έκλεισαν στην Αυστραλία έπειτα από απειλές για βόμβα, τις οποίες η αστυνομία χαρακτήρισε «φάρσα».

Στο τεύχος της που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, η γαλλόφωνη επιθεώρηση προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, Dar-al-Islam είχε στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς, κατηγορώντας τους ότι βρίσκονται σε «ανοικτό πόλεμο εναντίον της μουσουλμανικής οικογένειας», και είχε καλέσει να «θανατωθούν».

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο που προκάλεσαν 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet