Επίσημη πρώτη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πεντέλης
Κοινωνία

Επίσημη πρώτη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πεντέλης

Παρουσία του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, η τελετή έναρξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης, στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων, σε υλοποίηση πρωτοβουλίας του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 27/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης.

Τα θέματα των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα επιλέγονται από την 4μελή  Οργανωτική – Επιστημονική Ομάδα, αποτελούμενη από τους ακαδημαϊκούς καθηγητές Νίκο Κόλια (πρόεδρος), Ιωάννη ΤσιτσιπήΔημήτρη Λαμπρέλη, Ηλία Λαμπίρη, και τη θεματική αντιδήμαρχο Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα.

Την έναρξη των εργασιών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης έκανε ο  μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η κα Α. Μπούσουλα συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε το βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή της πρώτης διάλεξης, δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, “στη διάλεξή του, ο δήμαρχος, στηριζόμενος στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία της περιοχής της Πεντέλης, ανέπτυξε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον Δήμο και λαμβάνοντας υπόψη, τα επιτεύγματα του παρελθόντος, έβαλε στόχους απόλυτα ταιριαστούς στην  ιστορία της περιοχής και στους κατοίκους της με βάση τις αρχές:

  • Πεντέλη γενέτειρα του Παρθενώνα
  • Πεντέλη περιοχή αμιγούς κατοικίας
  • Πεντέλη τουριστικός προορισμός
  • Πεντέλη ποιότητα ζωής για τον πολίτη
  • Πεντέλη ιστορικός τόπος
  • Πεντέλη τόπος Λατρείας της Χριστιανοσύνης
  • Πεντέλη τόπος προσφοράς, τόπος λατρείας και αγάπης, τόπος μεγαλείο
  • Πεντέλη τόπος Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια γνωστός”.

Ο δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με την ευχή “να αποτελέσει η βαριά ιστορία και η ταυτότητα του τόπου μας, όπως αυτή σας εκτέθηκε, βαρόμετρο ποιότητας στην πρόοδο των εργασιών του Πανεπιστημίου μας».

Ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, αφού χαιρέτησε τις εργασίες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στον Δήμο Πεντέλης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πεντέλης, διότι -όπως τόνισε- η διάλεξή του προσέφερε ευχάριστο ξάφνισμα, καθώς η ιστορία της περιοχής δεν του ήταν γνωστή με τόσες λεπτομέρειες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στη σημερινή εποχή, που με δυσκολία δημιουργούνται τέτοιου είδους κοιτίδες θετικού προβληματισμού και γνώσης, αξίζουν στήριξης και συγχαρητηρίων ανάλογες προσπάθειες, γιατί αυτές οι οάσεις δημιουργούν προοπτικές, τονίζοντας ότι η προσωπικότητα και η λειτουργία του δημάρχου δημιουργεί ελπίδα και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλην των προαναφερομένων, ο π. υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, οι ακαδημαϊκοί Γιώργος Καραχάλιος, και Βασίλειος Γκολεμάτης, ο πρόεδρος Εφετών Θεοχάρης Μπίρμπος, ο επίτιμος εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο συγγραφέας Ελευθέριος Παπακώστας, ο κ. Φώτης Χρυσικός, εκπροσωπώντας την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η κα Σαμαρά Μάρθα, εκπροσωπώντας τον βουλευτή της Ν.Δ. Κουμουτσάκο Γιώργο, η πολιτευτής Πολυτίμη Λεονάρδου, ο π. δήμαρχος Χαλανδρίου Κουράσης Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης Ηλίας Τσουχνικάς, Γιώργος Μουαμελετζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτα Κυβέλου, Αικατερίνη Μασμανίδου, Παναγιώτης Μούστρης, Γιάννης Ζώης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Βορέας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης Εμμανουήλ Μιχελακάκης, η κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου υπ/νη Γ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων, ο κ. Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο υπ/νος ΚΑΠΗ Ν. Πεντέλης Ελευθέριος Κιτσούλης, οι πρόεδροι Συλλόγων Πελοποννησίων Πεντέλης, Νίκος Καμπέρης, Ένωσης Ποντίων Μελισσίων, Βασίλειος Θεοδωρίδης, Συνδέσμου Μικρασιατών-Γκιουλμαξιωτών «ΝΕΑ ΡΟΔΩΝΗ», Χρήστος Κάζος, Πολιτιστικού-Λαογραφικού Μελισσίων, Γιώτα Λαμπίρη, Εξωραϊστικού – Επιμορφωτικού Πεντέλης, Βασίλειος Δουκάκος, Εμπορικού Μελισσίων, Γιώργος Καλαιτζίδης, Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού «ΜΟΡΤΕΡΟ» κατοίκων Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, Αλέξανδρος Βασιλείου, καθώς και αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής  και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet