Κατάρριψη πανελλήνιων ρεκόρ από Ε. Καραλή και Στ. Φλοριάν
Αθλητισμός

Κατάρριψη πανελλήνιων ρεκόρ από Ε. Καραλή και Στ. Φλοριάν

Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, Εμμανουήλ Καραλής, κατέρριψε τρείς φορές το πανελλήνιο ρεκόρ πριν καταρρίψει και το απόλυτο ρεκόρ με 5,35μ. στο άλμα επί κοντώ.

Ο παίδας αθλητής, στον πρώτο επίσημο αγώνα του στην περίοδο, στην ημερίδα του ΣΕΦ, κατάφερε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή παρουσία και να βάλει από νωρίς υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Τιφλίδας.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πέτυχε τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ, με αποκορύφωμα το 5,35 μ., που μάλιστα είναι απόλυτο ρεκόρ. Νωρίτερα ο αθλητής είχε ξεπεράσει το 5,15 μ. για να αφήσει στην ιστορία το 5,10 μ. του Παναγιώτη Λάσκαρη κι έπειτα ανέβηκε με τη δεύτερη πάνω από τα 5,25 μέτρα. Ο αθλητής, μετά το 5,35 μ., επέλεξε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να δοκιμάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων (5,51 μ.), μπαίνοντας και πάλι στον αγώνα στα 5,55 μέτρα. Ο αθλητής, μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το ύψος, όμως, έδειξε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να το κάνει.

Ο Καραλής είχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 5,05 μ. και στον ανοιχτό 5,25 μέτρα, ενώ στην προπονητική ημερίδα του Αγίου Κοσμά είχε σημειώσει 5,30 μέτρα.

«Μπήκα στον αγώνα για να το ευχαριστηθώ. Στόχος ήταν εκτελέσω σωστά την τεχνική που δουλεύουμε στην προπόνηση», είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπλήρωσε: «Έκανα 5,35 μ., που είναι μια μεγάλη επίδοση. Στη συνέχεια δοκίμασα στα 5,55 μ., ένα ύψος που είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε αγώνα ή προπόνηση. Είχα στην άκρη του μυαλού μου το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως, το πρώτο που με ενδιέφερε ήταν να είμαι σωστός στην τεχνική μου».

Για τον Καραλή η συνέχεια θα είναι η ίδια. «Δεν αλλάζει κάτι. Σήμερα θα το χαρώ, από αύριο το κεφάλι πάλι κάτω. Δε θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό. Συνεχίζω τη δουλειά», είπε ο νεαρός αθλητής.

Από την πλευρά του ο Βασιλής Μεγαλοοικονόμου δήλωσε: «Θα κάνουμε δύο ακόμη αγώνες. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πιθανότατα στο Βαλκανικό. Δουλεύουμε την τεχνική πάνω σε πιο σκληρά κοντάρια. Χρειάζεται ψυχική δύναμη για να μπορέσει ένας αθλητής να μην χάσει την τεχνική του στα σκληρά κοντάρια», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Εν τω μεταξύ και ο αθλητής του Συλλόγου Στεφάν Φλοριάν κατέρριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 2οομ. κλειστού στίβου.

Πηγές: gskifissias.gr & segas.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet