Χαλάνδρι & Αγία Παρασκευή συνεχίζουν την καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου»
Κοινωνία

Χαλάνδρι & Αγία Παρασκευή συνεχίζουν την καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου»

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών «Μέλισσα» ανακοινώνουν τη διοργάνωση της συνέχισης της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου».

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών για το μεγάλο θέμα της σύγχρονης προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης στην Ελλάδα, στην οποία η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι σύμφυτη με την ιστορική πορεία της χώρας, αλλά και η έμπρακτη στήριξη των προσφύγων από τους μαθητές των πόλεων.

Η καμπάνια για έναν μήνα (11/01-10/02) πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με εκθέσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις, αλλά και με τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι γέμισαν χιλιάδες σακίδια με πράγματα χρήσιμα για τους συνομηλίκους τους που αντιμετωπίζουν ένα ταξίδι δύσκολο και μακρύ, προσπαθώντας να αποφύγουν τον πόλεμο, τη βία και την εξαθλίωση στις πατρίδες τους.

Σ΄ αυτόν λοιπόν τον αγώνα ανάδειξης της ανθρωπιάς μας και του πολιτισμού, οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής θα παραλάβουν τη «σκυτάλη» την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 7:00 μ.μ. στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 152) όπου θα πραγματοποιηθεί η καταληκτική, του πρώτου μήνα δράσης, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την προσφυγική κρίση.

Η συνέχεια θα δοθεί τον επόμενο μήνα στις πόλεις της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Είμαστε σίγουροι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος«ότι οι μαθητές αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου, θα αναδειχθούν ισχυροί πρεσβευτές της Ειρήνης, της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης στα χιλιάδες παιδιά-πρόσφυγες που οδεύουν τον δρόμο της φυγής και της επιβίωσης».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet