Πλούσια συζήτηση για το ασφαλιστικό σε εκδήλωση της Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης
Κοινωνία

Πλούσια συζήτηση για το ασφαλιστικό σε εκδήλωση της Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ με θέμα «Ασφαλιστικό και η απάντηση της εργατικής τάξης» το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Ο., στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συζήτηση γύρω από το, όπως αναφέρεται, «νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και για την αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του Τομεακού Γραφείου του Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε, όπως καταγράφεται την ανακοίνωση, «στη στόχευση του αντασφαλιστικού νομοσχεδίου ως πάγιου στόχου των επιχειρηματιών χρόνια τώρα για το ξεθεμέλιωμα της μεγάλης αυτής κατάκτησης της εργατικής τάξης». Επίσης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου 2016 και «την πείρα των τεράστιων συλλαλητηρίων σε πάνω από 70 πόλεις της χώρας». Ακολούθησε πλούσια συζήτηση όπου «απαντήθηκαν τα αστικά επιχειρήματα περί “βιωσιμότητας” των Ταμείων, για τις αιτίες της σημερινής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και για την προοπτική της πάλης που πρέπει να έχει σαν προμετωπίδα την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και τη ριζική επίλυση του προβλήματος με αγώνα που θα στοχεύει σε ριζικές αλλαγές, για εργατική-λαϊκή εξουσία».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας με τη συμμετοχή του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και άλλων φορέων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 π.μ., στην Ομόνοια, με σύνθημα του ΠΑΜΕ «Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet