Αγωνία μαθητών για το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Αγωνία μαθητών για το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου

Την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου τους εξέφρασαν οι μαθητές του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, οι οποίοι μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προβεί και σε διήμερη κατάληψη.

Μιλώντας κατά την Ώρα του Δημότη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, μαθήτριες του σχολείου δήλωσαν «μπερδεμένες» από τις «αντιφατικές» πληροφορίες που λαμβάνουν από διάφορες πηγές (Σύλλογος Γονέων, Διεύθυνση Σχολείου, Δήμος, ΚΤΥΠ) σχετικά με το πότε θα γκρεμισθεί το σχολείο τους, πότε θα ανεγερθεί καινούργιο κτήριο στη θέση του και κυρίως, τι θα γίνει στο ενδιάμεσο διάστημα.

Μαθήτριες του σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.
Μαθήτριες του σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Οι μαθήτριες του σχολείου, αφού είπαν ότι εκπροσωπούν όλους τους μαθητές του 6ου ΓΕΛ και δήλωσαν ότι «αγαπούν» το σχολείο τους, ζήτησαν από τη δημοτική Αρχή να τους ενημερώσει για τα χρονοδιαγράμματα και τον προγραμματισμό των έργων που θα γίνουν. Επίσης, διατύπωσαν προβληματισμούς για «διαρροές» συμμαθητών τους, που θα προκύψουν εξαιτίας της μετεγκατάστασης του σχολείου τους, όσο καιρό θα οικοδομείται το νέο κτήριο, ενώ ζήτησαν επίμονα διασφαλίσεις ώστε να διατηρηθεί ένα «ομαλός σχολικός βίος» για τους μαθητές.

Μάλιστα, αντιπρότειναν, αντί να γκρεμισθεί το σχολείο, να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου και την προσθήκη σε αυτό των απαραίτητων νέων αιθουσών.

Προχωράμε τις διαδικασίες για το νέο σχολείο
Δημήτρης Καρλαύτης
Δημήτρης Καρλαύτης

Από την πλευρά της, η δημοτική Αρχή, διά του συντονιστή έργου της διοίκησης και υπεύθυνου για θέματα Παιδείας, Δημήτρη Καρλαύτη, ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις ΚΤΥΠ Α.Ε. (σ.σ.: Κτηριακές Υποδομές, πρώην ΟΣΚ) και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές μελέτες για το νέο σχολείο, οπότε, προς τα τέλη Μαρτίου, «εκτός απροόπτου», θα εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Με βάση τους υπολογισμούς του, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, ο κ. Δ. Καρλαύτης είπε ότι έχουν εξεταστεί διάφορες λύσεις για τη μετεγκατάσταση του σχολείου, επικρατέστερη των οποίων φαίνεται η μεταφορά των μαθητών στον χώρο δίπλα στο κτήμα Καρέλλα, ο οποίος διαθέτει την έκταση ώστε να δεχθεί τις ειδικές προκατασκευασμένες αίθουσες που θα διαθέσουν οι ΚΤΥΠ. Όπως επεσήμανε, μάλιστα, οι αίθουσες αυτές θα είναι «ολοκαίνουργες, με όλες τις προδιαγραφές», προσθέτοντας ότι οι συνθήκες στο σχολείο κατά το διάστημα της προσωρινής παραμονής του στον προαναφερόμενο χώρο θα είναι «αν όχι καλύτερες, τουλάχιστον εφάμιλλες» με αυτές του σημερινού οικήματος στο οποίο στεγάζεται.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για «διαρροές» μαθητών, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ τόνισε ότι η δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία του νέου σχολείου, το οποίο -όπως υποστήριξε- θα διαθέτει αίθουσα πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αναρρωτήριο-ιατρείο και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Τέλος, ο κ. Δ. Καρλαύτης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είναι σε στενή και άριστη συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες με την υπόθεση πλευρές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ενέργεια γκρεμίσματος του υφιστάμενου κτηρίου του σχολείου, εάν δεν έχει υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών.

Ερωτήματα από Π. Κούκουζα και Δ. Κουτσουβέλη

Για το ίδιο θέμα κατέθεσαν ερώτημα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας και Δημήτρης Κουτσουβέλης, στο οποίο κι αναφέρουν τα εξής:

Σχετικά με το νέο κτήριο του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας των μαθητών του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου (διήμερη κατάληψη του σχολείου):

Α. Καλείται ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα παιδείας κ. Καρλαύτης Δημήτρης, όπως παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαδικασία για την ανέγερση του νέου κτηρίου του 6ου Λυκείου.

Β. Καλείται η διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων, των καθηγητών και των μαθητών του 6ου Λυκείου και των τοπικών συλλόγων της περιοχής, όπως π.χ. Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος», η οποία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και τα προαπαιτούμενα της προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου, από την έναρξη των εργασιών έως την οριστική παραλαβή του νέου κτηρίου που θα στεγαστεί το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου.

Γ. Ερωτάται η δημοτική Αρχή εάν προτίθεται να συγκροτήσει την παραπάνω διαπαραταξιακή επιτροπή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet