Ροή Ειδήσεων
Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2026 μ.Χ.» στον Δήμο Κηφισιάς Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2026 μ.Χ.» στον Δήμο Κηφισιάς Ξεκινούν οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου Ξεκινούν οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου Ενημέρωση γονέων στο Μαρούσι για την αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ενημέρωση γονέων στο Μαρούσι για την αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών Αντιδράσεις για τη μη ανανέωση επτά συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου – Τι απαντά ο Δήμος Αντιδράσεις για τη μη ανανέωση επτά συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου – Τι απαντά ο Δήμος Εξώδικο Δήμου Πεντέλης στην ANUBIS – Γιατί της ζητά να αποχωρήσει από τον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων Εξώδικο Δήμου Πεντέλης στην ANUBIS – Γιατί της ζητά να αποχωρήσει από τον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2026 μ.Χ.» στον Δήμο Κηφισιάς Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2026 μ.Χ.» στον Δήμο Κηφισιάς Ξεκινούν οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου Ξεκινούν οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου Ενημέρωση γονέων στο Μαρούσι για την αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ενημέρωση γονέων στο Μαρούσι για την αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών Αντιδράσεις για τη μη ανανέωση επτά συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου – Τι απαντά ο Δήμος Αντιδράσεις για τη μη ανανέωση επτά συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς Χαλανδρίου – Τι απαντά ο Δήμος Εξώδικο Δήμου Πεντέλης στην ANUBIS – Γιατί της ζητά να αποχωρήσει από τον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων Εξώδικο Δήμου Πεντέλης στην ANUBIS – Γιατί της ζητά να αποχωρήσει από τον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων

“Ο Στεργίου διατηρεί εκούσια ή ακούσια το ΓΠΣ Πεντέλης σε τέλμα”

“Ο Στεργίου διατηρεί εκούσια ή ακούσια το ΓΠΣ Πεντέλης σε τέλμα”

Ότι ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης «διατηρεί εκούσια ή ακούσια το ΓΠΣ Πεντέλης σε τέλμα» υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία, μιλώντας για 17χρονη απραξία του δημάρχου επί του θέματος.

Ένα υπόμνημα προς τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα των δασικών χαρτών ήταν η μοναδική ενέργεια του δημάρχου, όπως υποστηρίζει η παράταξη στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Η ανυπαρξία Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού στην Πεντέλη και οι απαντήσεις της δημοτικής Αρχής παραπέμπουν στο: «Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω»!

Από το 1999 που παρέλαβε την πρώην Κοινότητα Πεντέλης ο κ. Στεργίου, η ανυπαρξία ΓΠΣ παραμένει αμετάβλητη.  Αυτό γιατί επιμένει να ακολουθεί λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα το θέμα να συντηρείται στάσιμο εδώ και 17 χρόνια.

Με ερώτησή της, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» τον Δεκέμβριο του 2015, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική Αρχή, από το 2014, σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στην απάντησή της, η διοίκηση του Δήμου παραδέχεται ουσιαστικά ότι η μόνη ενέργεια που έκανε ήταν ένα υπόμνημα προς τον αρμόδιο υπουργό, για το θέμα των δασικών χαρτών. Θέλοντας ο κ. Στεργίου να λύσει πρώτα το δασικό ζήτημα και μετά να προωθήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πεντέλης, βάζει «το κάρο μπροστά από το άλογο». Στην πραγματικότητα διατηρεί, εκούσια ή ακούσια, το ζήτημα σε τέλμα και δεν δέχεται να αντιληφθεί τη 17χρονη απραξία που ο ίδιος οδήγησε το ζήτημα του ΓΠΣ.

Παράλληλα, πιστός στο δόγμα του, ότι η επικοινωνία καλύπτει την ανυπαρξία πολιτικής και την ανικανότητα παραγωγής έργου, εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου για τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό κ. Τσιρώνη την 18/01/2016 (σ.σ. Τα δασικά θέματα Πεντέλης συζήτησαν αν. υπ. Περιβάλλοντος & Δ. Στεργίου). Σε αυτή τη συνάντηση συνέχισε να επενδύει στην προσφιλή του τακτική και να ζητάει από την Κυβέρνηση «να προωθήσει ενέργειες για τα προβλήματα των Δασικών και του ΓΠΣ της ΔΚ Πεντέλης»!!!

H εμμονή του κ. Στεργίου στη στείρα γραφειοκρατική διαδικασία ανταλλαγής επιστολών οδηγεί τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης στην αναμονή για την εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού, τουλάχιστον μέχρι το 2019. Είναι πασίδηλο ότι ο κ. Στεργίου δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Τα 17 χρόνια είναι αρκετά για να βεβαιώσουν αυτή την ανεπάρκεια. 

Μένει να το συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι της Πεντέλης.

Δημοφιλή άρθρα