Λ. Μαγιάκης: Ευθύνες δημοτικής Αρχής για τους βανδαλισμούς έργων τέχνης
Πολιτισμός

Λ. Μαγιάκης: Ευθύνες δημοτικής Αρχής για τους βανδαλισμούς έργων τέχνης

Στόχος βανδαλισμού έχουν γίνει τα έργα τέχνης που κοσμούν την πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι κάνει λόγο για συνεχείς βανδαλισμούς των έργων τέχνης που κοσμούσαν την πλατεία. Δίνοντας, μέσω φωτογραφικού υλικού, τη σημερινή εικόνα των έργων, η παράταξη ζητεί ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή, καθώς και να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και να φροντίσει για την αποκατάσταση των έργων τέχνης.

Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Βανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι«Καταστράφηκαν από σύγχρονους βανδάλους τα περισσότερα κεραμικά έργα τέχνης ξένων καλλιτεχνών που εκτίθονταν υπαίθρια στην πλατεία Ηρώων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

»Δείγμα και αυτό της κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης που μαζί με την οικονομική έχουν καταβαραθρώσει κάθε έννοια σεβασμού στην καλλιτεχνική δημιουργία, την προστασία και υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.

»Η δημοτική Αρχή καλείται να ενημερώσει άμεσα την τοπική κοινωνία και να αναλάβει τις προφανείς ευθύνες της που δεν μπόρεσε να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.

»Ταυτόχρονα σε συνεργασία με έμπειρους καλλιτέχνες να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ζημιές και να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αποτροπή της απαξίωσης του δημόσιου χώρου όχι μόνο από τους βανδάλους, αλλά και τα κάθε λογής συμφέροντα που επιθετικά επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν ότι απέμεινε από τον δημόσιο χώρο της πόλης μας».

Βανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο ΜαρούσιΒανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο ΜαρούσιΒανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο ΜαρούσιΒανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι



Βανδαλισμοί σε έργα τέχνης στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet