Με 170 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με 170 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Περισσότεροι από 190 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», συγκεντρώθηκαν 170 φιάλες αίματος για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Τη διεξαγωγή της 21ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016 στο δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, μαζί με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κατερίνα Ιωάννου. Επίσης παρευρέθη και η κα Κατοίκου, υπεύθυνη καλύψεων του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του ΙΣΑ και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τους εθελοντές αιμοδότες για την ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος, αλλά και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμιγκ» και τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για «την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας».

Την αιμοληψία και αυτή τη φορά πραγματοποίησε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με την κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας που του εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί για την ευγενική χορηγία τους τις επιχειρήσεις: OK Anytime Markets, Coca-Cola 3E, Γεύση Παραδοσιακή, Απολλώνιον Bakery, κα Φιλιππάτου-Παπασυμεών Ελένη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet