Νέα σελίδα για το Μέγαρο Μουσικής, πέρασε στο Δημόσιο
Πολιτισμός

Νέα σελίδα για το Μέγαρο Μουσικής, πέρασε στο Δημόσιο

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το νέο καθεστώς λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όσον αφορά το πλαίσιο των σχέσεων με το Δημόσιο στου οποίου την κυριότητα και τον έλεγχο περνά.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών περιέρχεται εξολοκλήρου στην ευθύνη του Δημοσίου.

«Στόχοι του ΟΜΜΑ είναι να διευρυνθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενεί, ώστε να περιλαμβάνουν όχι μόνο την κλασική μουσική, στην οποία είχε το Μέγαρο ειδικευθεί με υψηλή ποιότητα, αλλά ενδεχομένως και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ανάλογων υψηλών προδιαγραφών», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει ήδη στεγαστεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συζητήσεις για τη στέγαση και του Θεατρικού Μουσείου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής.

«Το πραγματικά σημαντικό αυτό κτήριο εντάσσεται στο σύνολο των κτηρίων και των υποδομών του ΥΠΠΟΑ, ώστε η ανάπτυξη του πολιτισμού στη χώρα μας να έχει κατά ενιαίο τρόπο τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει ένα σύνολο κτηριακών υποδομών που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου» επεσήμανε ο υπουργός.

Οι εργαζόμενοι του ΟΜΜΑ εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι ελήφθη μέριμνα ώστε η μισθολογική προσαρμογή τους να είναι όσο το δυνατόν ηπιότερη.

Το υπουργείο σημειώνει ότι τίθεται τέλος στο καθεστώς των υπέρογκων αμοιβών των διευθυντικών στελεχών, οι αποδοχές των οποίων θα έχουν πλέον ως πλαφόν τις αμοιβές των γενικών διευθυντών υπουργείων και μόνο κατ΄ εξαίρεση τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet