Στις 21 Φεβρουαρίου τρέχουμε στον Αγώνα Δρόμου «Σπ. Λούης»
Αθλητισμός

Στις 21 Φεβρουαρίου τρέχουμε στον Αγώνα Δρόμου «Σπ. Λούης»

Το μήνυμα της χαράς που προσφέρει ο Αθλητισμός, αλλά και της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης στον αγώνα δρόμου ζωής της 12χρόνης Μαριλένας που υποφέρει από μία σπανιότατη πάθηση, έστειλαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης» ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, οι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών του αγώνα, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, καθώς και ο εγγονός του Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρος Λούης.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη σημασία της διεξαγωγής του 3ου Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης», που όπως ανάφερε, «αγκαλιάζεται από μικρούς και μεγάλους και χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε:

«Το γεγονός αυτό, εκτός από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του, καθώς και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές μέρος των εσόδων από τον αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, προσθέτει μία ακόμη διάσταση στους φετινούς αγώνες, αυτή του Αγώνα Δρόμου Ζωής της Μαριλένας Γερογιάννη. Και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που κοντά μας έχουμε την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, την πρωταθλήτρια και κάτοχο του ρεκόρ Ελλάδος στον Μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου και την ομάδα της Marathon Team Greece by Maria Polyzou που θα τρέξουν στους αγώνες μαζί με τη 12χρονη Μαριλένα, η οποία είναι μόλις το 4ο παιδάκι σε όλον τον πλανήτη που διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Οκαμότο.

»Η Μαριλένα μας χρειάζεται όλους κοντά για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη θεραπευτική της αγωγή.

»Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Μαρούσι δίνουμε ξεχωριστό ραντεβού:

  • Τιμούμε τη μνήμη του συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου
  • Μικροί και μεγάλοι μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της προσφοράς.
  • όλοι μαζί λέμε «ΝΑΙ» στην άθληση, στην υγεία και στη ζωή.
  • Τρέχουμε για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ενισχύοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Τρέχουμε μαζί με τη Μαριλένα και για τη Μαριλένα για να στηρίξουμε τον αγώνα ζωής που δίνει. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή στο Μαρούσι. Όλοι μαζί δίνουμε τον δικό μας αγώνα υγείας, ζωής προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Η διευθύντρια Marketing της Ferrero Εύη Γιαννίση υπογράμμισε:
«Συμμετέχουμε στους αγώνες προκειμένου να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε την αγάπη και τις αξίες του αθλητισμού στα παιδιά. Με σεβασμό στις αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία μας είναι μεγάλη τιμή που ακόμη μία φορά συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αμαρουσίου. Το Kinder & Sport θα δώσει δυναμικό “παρών” προσφέροντας όμορφα δώρα και εκπλήξεις σε όλα τα παιδιά, ενώ  θα λάβουμε μέρος όλοι εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους πρεσβευτές του προγράμματος ολυμπιονίκες Κλέλια Πανταζή και Μιχάλη Μουρούτση.  Σας περιμένουμε να τρέξουμε όλοι μαζί και να στηρίξουμε το κοινωνικό έργο του Δήμου και φυσικά να στείλουμε ένας μεγάλο κοινωνικό μήνυμα της σημασίας του αθλητισμού».

Ο ανώτερος διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Γιώργος Τσαπρούνης μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Πάνω από το 40% των εργαζόμενων στην εταιρεία τρέχουν και είναι πολύ μεγάλη χαρά που αυτή η δυναμική αποτυπώνεται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, Από το 2011 ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το δρομικό κίνημα, έχουμε τρέξει σε πάνω από 50 αγώνες και έχουμε προσφέρει σε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. Ο αγώνας της Κυριακής έχει μία ιδιαίτερη σημασία μιας και όλοι τρέχουμε για τη Μαριλένα. Έχουμε στηρίξει και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικογένειά της, η οποία κάνει έναν μαραθώνιο, όχι μόνο από τα πολλαπλά προβλήματα που βγαίνουν από την ασθένεια, αλλά και από την ελληνική γραφειοκρατία. Σε αυτό τον αγώνα όταν το κράτος δεν μπορεί να είναι εκεί, οφείλουμε όλοι εμείς να στηρίξουμε τον αγώνα τους. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που ο πατέρας της τρέχει σε πολλούς αγώνες μαραθωνίου μαζί με τη Μαριλένα και διαδίδει ότι όταν προσπαθείς ο αγώνας είναι ιερός. Υποκλινόμαστε σε αυτόν τον αγώνα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για τον υποστηρίξουμε».

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολυζου τόνισε:
«Είμαι πολύ συγκινημένη ακούγοντας όλα αυτά. Σήμερα βρίσκομαι εδώ με πολλαπλές ιδιότητες. Θα ξεκινήσω από την πρώτη με αυτό που πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια, τον Μαραθώνιο δρόμο. Ακολουθώντας το όνομα του Σπύρου Λούη όλοι εμείς οι πρωταθλητές αγώνων οραματιστήκαμε και φθάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η περιουσία είναι πάρα πολύ βαριά που ακολουθούμε, τα πόδια μας βέβαια βαραίνουν, αλλά μας δίνει φτερά όλη αυτή η προσπάθεια του Σπύρου Λούη. Δεύτερη μεγάλης σημασίας ιδιότητας είναι αυτή να υποστηρίξουμε με την ομάδα μου τη Μαριλένα, η οποία πραγματικά κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Χαίρομαι ειλικρινά που αγκαλιάστηκε από όλους και νομίζω ότι ως κοινωνία μπορούμε να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να προσφέρουμε σε έναν άνθρωπο».

Ο εγγονός του Χρυσού Μαραθωνοδρόμου, Σπύρος Λούης ευχαρίστησε όλους όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι και ο ίδιος «παρών». Εξέφρασε επίσης τη συγκίνησή του που οι φετινοί αγώνες υποστηρίζουν μία σπουδαία προσπάθεια για τη μικρή Μαριλένα.

Στοιχεία διοργάνωσης:

Ο 3ος Αγώνας Δρόμου «Σπύρος Λούης» θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το δημαρχείο Αμαρουσίου – Άγαλμα  Σπύρου Λούη. Η ανταπόκριση για συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη διοργάνωση, φθάνοντας στις 1.700 εγγραφές μεταξύ των οποίων 370 είναι για παιδιά και πλέον από τον επόμενο χρόνο οι αγώνες θα ενταχθούν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, στο επίσημο calendar (ημερολόγιο) διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν διαδρομές: 1 χλμ. για παιδιά τα οποία συμμετέχουν δωρεάν μέχρι 12 ετών, 5 χλμ. για εφήβους και ενήλικες και 10 χλμ. για ενήλικες.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα, ενώ ξεχωριστή απονομή θα πραγματοποιηθεί για τον παιδικό αγώνα.

Σε όλους τους αγώνες και για το σύνολο των αθλητών θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης MyLaps.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 από το Runner Store στον ισόγειο χώρο του Golden Hall από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Την ημέρα των αγώνων οι αριθμοί συμμετοχής θα δίνονται στον ισόγειο χώρο του δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9:30, μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη του αγώνα  των 10 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες στο www.spiroslouisrun.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet