Συμμαχία Πολιτών: Στον… αέρα τα έργα του Κλειστού Πεύκης
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Στον… αέρα τα έργα του Κλειστού Πεύκης

Στον «αέρα» βρίσκονται τα έργα ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκης σύμφωνα με την παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Η παράταξη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει σωστά τον μειοδοτικό διαγωνισμό για τα έργο, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με την οποία ο Δήμος είχε κατακυρώσει το έργο σε μειοδότη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Στον αέρα τα έργα του Κλειστού Πεύκης
Δεκτή η ένσταση – Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός – Μεγάλα ερωτήματα για τη στάση του Δήμου μας

Στον αέρα βρίσκεται η ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Πεύκης, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει από πέρυσι η Περιφέρεια Αττικής με 335.000 ευρώ, αλλά ο Δήμος μας δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει σωστά τον σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Ένσταση για τον μειοδοτικό διαγωνισμό για το Κλειστό Γυμναστήριο ΠεύκηςΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που ασκεί τα καθήκοντα του ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων των δήμων, ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με την οποία κατακύρωσε τον διαγωνισμό στην εταιρεία «Έργα ΠΕΣΣΟΣ ΑΤΕ» και έκανε δεκτή την από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 ένσταση του δεύτερου μειοδότη Κωνσταντίνου Λεράντζη.

Βεβαίως προτού το θέμα φθάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο δεύτερος μειοδότης έκανε αρχικά ένσταση κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού του Δήμου μας (13 Οκτωβρίου 2015). Η επιτροπή που απαρτίζεται από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου απέρριψε (27 Οκτωβρίου) ομοφώνως την ένσταση. Στη συνέχεια  αυτός έκανε νέα ένσταση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν αιρετοί και προεδρεύει ο δήμαρχος. Αλλά κι εκεί η ένστασή του απορρίφθηκε, μετά από μια συνεδρίαση όπου ο ενιστάμενος είπε δημοσίως πολλά για τη διαφάνεια στον Δήμο και τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση.

Στη συνέχεια (4 Δεκεμβρίου 2015) προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της υπ. αριθμ. 180/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Έτσι φθάσαμε στην απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης, η οποία ανατρέπει τα πάντα και δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκης, έργο που περιμένουν με αγωνία τα σωματεία της περιοχής και βεβαίως οι αθλούμενοι νέοι.

Με βάση τη νομοθεσία όποιος έχει έννομο συμφέρον, δηλαδή ο Δήμος και ο προσωρινός μειοδότης, μπορούν να ασκήσουν, εντός μηνός, προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (είναι Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών) ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Ανεξάρτητα πάντως από την τελική έκβαση της υπόθεσης και τα προβλήματα που υπάρχουν στους αθλούμενους, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη που έχει σημειωθεί και για τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Δήμο μας. Είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα εντός των τειχών της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet