Ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πεζών
Κοινωνία

Ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πεζών

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προέβη σε προμήθεια επτά ηλιακών φανών επισήμανσης κινδύνου, που τοποθετήθηκαν σε εγκεκριμένες διαβάσεις πεζών για την ασφάλειά τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι θέσεις επιλέχθηκαν να είναι κοντά σε σχολικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα:

  • Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, επί της οδού της Αγίας Βαρβάρας.
  • Στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, επί της οδού Θησέως.
  • Επί της οδού Νικ. Πλαστήρα, μεταξύ της πλατείας Θράκης και του Παιδικού Σταθμού Λυκόβρυσης.
  • Μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, επί της οδού Λέλας Καραγιάννη.
  • Μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, επί της οδού Κοραή.
  • Στο 2ο Δημοτικό Πεύκης.
  • Στο 4ο Δημοτικό Πεύκης, επί της οδού Μπότσαρη.

Παράλληλα, συντηρήθηκαν όλες οι διαβάσεις πεζών που βρίσκονται κοντά στα σχολεία του Δήμου, για την ομαλή διέλευση πεζών και μαθητών και τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινές σηματοδοτήσεις πεζών επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της οδού Προύσης και επί της οδού Βύρωνος, στο ύψος της οδού Χίου, στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης.

Αναμένεται, τέλος, η λειτουργία της σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών στην οδό Δημοκρατίας, στο ύψος της οδού Ρίμινι, στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, μέτρο που θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου, ειδικά όπου υπάρχουν σχολεία.

“Το θέμα της οδικής ασφάλειας, δηλαδή της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης, αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδη αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, το οποίο προσθέτει ότι ειδικά σε περιοχές και οδούς που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, απ΄ όπου περνούν πολλοί μαθητές, το ζήτημα της ασφάλειας των δημοτών είναι μέγιστο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet