Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Συμμαχία Ευθύνης
Πολιτική

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Συμμαχία Ευθύνης

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Γιαννακόπουλος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά. Στον χαιρετισμό του στάθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι παρατάξεις προς όφελος της πόλης και κάλεσε τη δημοτική Αρχή να συμβουλεύεται τη μειοψηφία γιατί, όπως είπε: «Αν η δημοτική Αρχή υιοθετήσει προτάσεις της αντιπολίτευσης, μόνο εκείνη θα είναι τελικά κερδισμένη στην κοινωνία».

Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν δήμαρχος αφού όπως είπε «όλα τα έργα που εκτελούνταν από την προηγούμενη δημοτική θητεία μέχρι και σήμερα, σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν επί των ημερών του». Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο έργο ανάπλασης του Κοντοπεύκου που «άλλαξε προς το καλύτερο την περιοχή», στο έργο των όμβριων υδάτων και την ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου και Πατρ. Γρηγορίου, στη βιοκλιματική ανάπλαση των οδών Κυκλάδων – Σολωμού και κάθετων δρόμων στον Τσακό, στα πολλά χιλιόμετρα νέων πεζοδρομίων σε Κοντόπευκο, Παράδεισο, Αϊ Γιάννη, Τσακό, Νέα Ζωή, στις διανοίξεις οδών και την κατασκευή πεζοδρομίων στα Πευκάκια και φυσικά στην ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου, έργο για το οποίο «κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε άδικα», όπως είπε.  Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο είπε: «Παρόλα αυτά εμείς με την εμπειρία μας στεκόμαστε δίπλα στη δημοτική Αρχή προκειμένου να βοηθήσουμε να προχωρήσουν όλα τα έργα που εμείς ξεκινήσαμε, αλλά και νέα που θα μας προτείνει, αυτό άλλωστε κάναμε και την προηγούμενη δημοτική θητεία κι ας κατηγορηθήκαμε άδικα».

Σχετικά με την πορεία της παράταξης τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός πόλου ο οποίος  δεν θα έχει κομματικές εξαρτήσεις, αλλά μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης. «Άλλωστε», τόνισε, «μόνο εκείνος τόλμησε στις δημοτικές εκλογές του 2014 να ιδρύσει μία πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση χωρίς κόμματα και χρίσματα».

Στο τέλος της ομιλίας του ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές  και πως πρέπει να γίνει ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και στον επικεφαλής, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του για τη νέα χρονιά. Ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά πολιτικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της πόλης και κάλεσε τη δημοτική Αρχή να λάβει την πρωτοβουλίες, να καλέσει τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την εφαρμογή ενός «ρεαλιστικού και κοστολογημένου στρατηγικού σχεδίου δράσης της επόμενης 20ετίας». «Αυτό που μας αφορά είναι η Αγία Παρασκευή της επόμενης εικοσαετίας», είπε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, έβαλε ένα τέλος στα σενάρια που, όπως είπε, «κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν περί υπόγειων συνεργασιών και συνεννοήσεων προκειμένου να πλήξουν την ενότητα της παράταξης» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία εδώ τόσο του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου όσο και του πρ. δημάρχου Β. Ζορμπά σηματοδοτεί πως όλοι εδώ θέλουμε το καλό της Αγίας Παρασκευής. Άλλα σενάρια δεν υπάρχουν».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κρητικίδης προτίμησε να μην τοποθετηθεί προκείμενου να μιλήσουν οι  καλεσμένοι και αρκέστηκε να ευχαριστήσει τον κόσμο που παραβρέθηκε και να ευχηθεί για τη νέα χρονιά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας Βασίλης Ζορμπάς, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Μία γενιά μπροστά Αλέξης Μουστόγιαννης και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρ. δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, εξήραν το έργο και τη δουλεία που έγινε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας Γιαννακόπουλου και αναγνώρισαν τη συμβολή της παράταξης στα μεγάλα έργα και ιδίως σε αυτό της ανάπλασης του Κοντοπευκου.  Όπως αναφέρεται, αναγνώρισαν, επίσης, τη δουλειά και τις προτάσεις της δημοτικής ομάδας, τόσο του Γιάννη Μυλωνάκη από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου,  όσο και του Κώστα Κρητικίδη για τις γνώσεις και τη θετική του συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή.

Την εκδήλωση διάνθισαν μουσικά οι Κώστας, Δημήτρης και Γιώργος Καλόγριας.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Αγίας Παρασκευής Κώστας Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λογοθέτης, Χρύσα Κολώνια, Νάσος Παπασταθάκης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Γάκη, Ιωάννα Κουτσουρά, Χρήστος Μαντζανάς, Γιάννης Γουργούλης, Ελευθερία Παπαδοπούλου και Κώστας Κατσάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τσακού Βασίλης Σαββίδης, ο Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος, ο Λουκάς Ασημάκης και ο αναπλ. διοικητής του Νοσοκομείου της Καρύστου Τάσος Μίχας. Από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Αη Γιάννη ο Βαγγέλης Θεοδοσόπουλος και ο Τάσος Πικούνης. Από το Σύλλογο Κοντοπεύκου-Παραδείσου η Σοφία Κούγια και ο Παναγιώτης Πριφτάκης. Από το Σύλλογο Ανέγερσης του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων ο Γιάννης Αρβανιτάκης και ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης. Ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πέτρος Διακογιάννης, ο πρώην συμπαραστάτης του Δημότη Στρατής Γραμματίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Λυκείου Γιώργος Νεκταρίδης και τέλος οι πρώην δικηγόροι του Δήμου Δημήτρης Παναγούλης και Ματίνα Λουμάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet