Αιματοκύλισμα στη Συρία με επιθέσεις της ISIS σε Χομς, Δαμασκό
Κόσμος

Αιματοκύλισμα στη Συρία με επιθέσεις της ISIS σε Χομς, Δαμασκό

Λουτρό αίματος στη Συρία, με τους νεκρούς από βομβιστικές επιθέσεις σε Χομς και Δαμασκό να ξεπερνούν τους 140. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη χώρα έχουν τεθεί εν αμφιβόλω.

Το απόγευμα της Κυριακής τέσσερις εκρήξεις στον δρόμο αλ-Τιν στην περιοχή Σαγέντα Ζαϊνάμπ, όπου βρίσκεται σημαντικό σιιτικό τέμενος είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, να σκοτωθούν 83 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και πολλοί μαθητές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, στη Δαμασκό, δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν, έχοντας νωρίτερα ανατινάξει ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 57 άτομα σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στη Χομς.

Το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέλαβε την ευθύνη κι επισήμανε ότι δύο μαχητές του που οδηγούσαν «δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες […] στοχοθέτησαν συγκεντρώσεις» που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη συνοικία Άκραμα, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους αλαουίτες.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό σε μία επίθεση αυτού του είδους στην πόλη από τον Οκτώβριο του 2014, όταν 55 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 49 παιδιά, σκοτώθηκαν σε μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από ένα σχολείο.

Επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άτομα.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε «προκαταρκτική συμφωνία» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για εκεχειρία στη Συρία, μία συμφωνία όμως που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί -ακόμη και αν επιτευχθεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet