Ευκαιρία και για επιχειρήσεις του Β. Τομέα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα
Περιφέρεια Αττικής

Ευκαιρία και για επιχειρήσεις του Β. Τομέα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα

Ευκαιρία για τις χιλιάδες επιχειρήσεων του Βόρειου Τομέα Αθηνών το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι τέσσερις δράσεις του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης για την έναρξη ή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι στην περιοχή του Βόρειου Τομέα είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα 9.100 επιχειρήσεις με τον τριτογενή τομέα να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και να αποτελεί πόλο έλξης για την ίδρυση και εγκατάσταση και νέων επιχειρήσεων.

Τα προγράμματα εστιάζουν σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση. Έχει προηγηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της με αντικειμενικό στόχο τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης. Αναλυτικά τα τέσσερα νέα προγράμματα είναι:

  • Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα.
  • Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές.
  • Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» και παρουσιάστηκαν, σε συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής για το πρώτο πρόγραμμα (Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) είναι η 8η Μαρτίου και η ημερομηνία λήξης υποβολής για το τελευταίο (Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές) η 20η Μαΐου.

Αναλυτικά τα προγράμματα και όλο το σχετικό υλικό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet